COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Wednesday, February 28, 2018

Kisah Viral - Hajjah Lancar Produk Hijab Di Kelab Malam VS Bile Kak Neen Nak Pegi Umrah??

Memang sgt viral kisah si Lopa semalam... hampir kesemua wall socmed di banjiri dengan kisah birthday party cum majlis pelancaran koleksi hijab terbaru dia di Zouk malam kelmarin! Jangan ade yg nak tanyer ...  Aikk.. Tak abis lagi ke Kak Neen nak update issue nie?? eh... nie bukan soal abis tak abis... semalam sempat update status FB jer.. blog hari nie baru sempat nak bebel pepanjangg.. so siapa suke baca.. siapa tak suke sila log out ok! hahah..

Majority netizen memang rata-ratanya meluahkan perasaan tidak puas hati bile majlis pelancaran tudung yg melambangkan kesucian agama islam itu di lakukan di sebuah kelab malam yg terkenal di KL..

Ok.. Kak Neen akui Kak Neen pun salah sorang daripada netizen yg turut meluahkan perasaan ketidakpuasan hati semalam... tapi sessi meluahkan perasaan ketidak puasan hati Kak Neen asalnya lebih kepada penilaian manusia terhadap status keagamaan seseorang!

Untitled


Untitled


Untitled


Untitled



Tapi biasalah kann.. bile dah geramm... kadang2 tu terbabass jugakkk luahan perasaan nie... hahaha... ramai yg memberikan macam2 riaksi pada komen nie.. kalau korang nak baca pegi lah terjah my FB.. tak koser lah kak neen nak snapshot and tempek kat sini..

Well... apa yg kak neen update nie adelah berdasarkan apa yg Kak Neen lalui.. Yess.. I know.. people around me either directly or indirectly penah lah membawangkan perihal umrah nie.... ye lah.. Kak Neen nie kan berjalan dah merata rata tempat.. ibarat dah mampu utk pergi umrah dah.. tapi till now still tak menjejakkan kaki ke sana lagi..

tu yg semalam bile terima kejutan dari hajjah lopa Kak Neen terus terasa nak luahkan segala rasa yg dah agak lama terbuku di hati nie.. I just wanan share about my feelings and my thoughts... hakikatnya jangan lah sesekali kite menilai seseorang itu atas apa yg kite nampak dgn mata kasar... kite nampak macam dia mampu pegi umrah/haji.. tapi dia tak pergi.. so kite pun terus nak membawang tentang orang tu!

Padahal kite tak tahu apa usaha dia,.. apa rasa hati dia... apa yg dia berdoa pada Allah setiap hari.. kite tak tahu apa2 tapi kite dah membawang... Kite beranggapan orang yg tak pegi umrah/haji nie as orang yg macam Allah dah tarik nikmat rasa dan tutup pintu hati utk dia pergi buat ibadat... pasal tu lah asyik nak pegi berjalan jerr!

Oh well.. again and again... pergi ke tanah suci nie bukan satu tempat percutian yg boleh di jadikan sebagai tempat tuk ber seronok seronok yerr.. umrah & haji nie adelah satu ibadah... yes.. sebagai umat islam siapa yg tak nak menjejakkan kaki ke tanah suci mekkah tuu... of coz I do! tapi bile kah masa dan ketika nyaa.. jgnlah kite persoalkannn...

Just like dulu before Kak Neen berhijab... bertahun tahun Kak Neen memang pasang rasa niat nak pakai hijab.. tengok org bertudung macam aduihai.. bile lah aku nak mula pakai tudung nie... sentiasa rasa sentap di hati... setiap hari tak pernah Kak Neen berhenti berdoa moga Allah buka kan pintu hati Kak Neen utk berhijab sepenuhnya... Alhamdulillah... bile tiba masa dan ketikanya.. Allah perkenankan doa Kak Neen.. Yes.. I did it tanpa sebarang paksaan dari sesiapa punn.. semuanya atas ketentuan Allah SWT!

So macam tu jugak lah dgn ibadah umrah/haji nie.. setiap hari Kak Neen berdoa pada Allah moga Kak Neen di jemput utk ke sana... and I'm pretty suree... one fine dayy.. Insyallah Kak Neen & en.teman akan menjejakkan kaki kami di sana nanti... kerana kami tahu kami pergi bukan utk berseronok seronok... dan kami pergi bukan atas faktor utk memuaskan hati sesiapa.. kami pergi atas tujuan ibadah dan hanya kerana Allah...

Mungkin ade yg beranggapan bile Kak Neen update pasal kisah viral Lopa semalam adelah sebagai salah satu tujuaan as personal interest utk highlight kan yg Kak Neen nie nampak baik and Lopa nampak jahat.. in other words Kak Neen ambil peluang utk kecam orang yg buat salah and enhance as tho I'm at the right side! In fact ade jugak yg kata Kak Neen update status camgitu lebih kepada membuka ruang umpatan... eh eh.. kalau umpatan Kak Neen akan privatekan my status tu okay.. umpat mana boleh bagi orang yg kite umpat tu tahu... status Kak Neen tu public tau.. so boleh jer kalau nak share post tu with sesiapa pun!

OMG! susah nya nak deal with this kind of mentality.. well people always like to turn up other people's opinion.. apa yg Kak Neen update much more about how people judge me bile Kak Neen masih belum pegi umrah.. how people can be soo judge mental.. as tho orang yg dah pegi umrah/haji nie adelah orang yg dah mempunyai lesen besar dlm hidup mereka while orang yg masih belum jejakkan kaki ke sana adelah orang yg sentiasa berada dlm keadaan berdosa..

so kebetulan bile hajjah lopa nie dah agak menyimpang dah perbuatan nya.. yes of coz I choose to use this viral story tuk relate kan dgn my story! Kalau takde issue nya.. takkan lah aku nak update meroyan segala.. nanti kang ade pulak yg kecammm jugak lagi.. kata.... ko nie kenapee Kak Neeen meroyan tak tentu pasal nie??? hahaha..

Kat sini soal nya bukan siapa betol siapa salah.. siapa baik siapa jahat... Kalau nak kata Kak Neen seolah olah hentam Lofa sebab nak tunjukkan Kak Neen nie lebih baik dari dia.. oh goshh.. you guys must be kidding me laa... logically.. kalau betol Kak Neen nak tunjukkan yg Kak Neen baik lah sgt.. lebih baik lah aku hetam someone yg jauh lebih teruk dari Kak Neen kottt.. baru lah nampak Kak Neen betol2 heyyybaatttttt.. haha...

obviously Lopa adelah seorang icon kott... Kak Neen selalu rasa dia jauh lebih baik dari Kak Neen.. pasal tu lah Kak Neen ikut dia di socmed... dia memang ade aura dia yg tersendiri dlm mempengaruhi apa sahaja yg di lakukannya.. dia cantik.. perniagaan dia pun very successful... dia dah penah pegi haji.. umrah pun dah banyak kali.. pasal tu lah Kak Neen rasa macam adore dgn dia... banyak kejayaan yg dia cipta.. tu yg rasa sedih dan terkilan bile dia buat sesuatu yg berada diluar jangkaan...

So itu lah cuba Kak Neen jelaskan.. tak semestinya bile kite dah pegi Haji/Umrah kite nie takkan melakukan dosa... apa saja tindak tanduk kite adelah betol hanya kerana kite dah pegi ke tanah suci... terkadang mungkin kite lupa yg hakikatnya bukan mudah utk bawak pulang haji/umrah yg mabrur.!

Kak Neen masih sedar diri... banyak sgt kelemahan diri ni yg nak di perbaiki... pasal tu Kak Neen tak pernah nak kecam org yg masih belum bertudung.. yg masih tak solat.. yg masih belum haji/umrah walaupun kaya raya... yg masih banyak kurang dari diri Kak Neen.. sebab Kak Neen percaya manusia boleh berubah ke arah yg lebih baik satu hari nanti... So basically ini yg cuba kak neen tekankan kat sini yg kalau kite dah jauh lebih hebat dari org lain dari segi keagamaan.. kite jgn sombong tak nak mengaku salah kite.. kite jgn ingat kite boleh kecam org sesuka hati kite.. kite jgn ingat kite takkan pernah buat salah dlm hidup kite... sebab hakikatnya kite hanyalah manusia biasa yg tidak akan lagi dari melakukan kesilapan..!

Ade jugak yg kata .. kite jgn judge Lofa.. but persoalan nya sekarang nie ko boleh pulak judge aku yg masih tak pegi tanah suci nie lagi kan?? aduhaii... *facepalm*

Kes Lofa nie sudah terang lagi bersuluh kott.. and please don't be a denial la.. to me kes Lofa nie bukan kes judge tak judge lagi dah.. sorrylah maybe ade yg tak happy with my opinion nie.. but again I think everybody have their own rights to throw their opinion on their socmed.. cumanya jgn lah harap opinion netizen nie selembut dan berhemah seperti mufti ataupun ilmuan islam yer.. kite netizen nie ckp guna bahasa pasarr jeeww kekdahnyaa...

Kite nie kalau nak berHusnuzon pun agak2 lahh.. kalau macam kes si lopa niee.. memang macam tak boleh nak masuk di akal sungguh lahh... bukan netizen jer yg kecam tindakkan dia nie... dari peringkat ahli ugama sampai lah ke taraf mufti pun dah memberi pelbagai pandangan dan pendapat dlm bentuk kaedah yg berbeza-beza..!

To be honest.. adelah tidak logik kalau si lofa nie tak tahu apakah implikasi terhadap keputusan dia utk buat majlis tu di kelab malam... dia tahu.. bukan dia tak tahu.. in fact majlis nie di rancang bukan atas keputusan dia seorang.. dia ade family.. dia ade project team dia yg nak urusankan majlis nie.. takkanlah takde sorang pun yg tak nampak implikasi utk mengadakan majlis nie di kelab malam..!

Hakikatnya mereka semua sedaarrrr tentang isu nie.. yes.. diaorg tahu yg isu nie akan jadi viral dan akan hangat di perkatakan.. diaorg letakkan kelab malam itu sebagai penanda aras utk menjadikan kisah ini viral dan obviously ianya adelah sebagai main gimik as their marketing strategy!

Kak Neen malas nak elaborate lebih pasal tentang halal haram marketing strategy macam nie... siapa yg baca di page ahli ilmuan islam.. mesti tahu apa yg mereka katakan tentang keberkatan rezeki yg dikecapi dgn cara marketing strategy macam nie.!

org business zaman skg nie agak pelik jugak lah... gunakan socmed dgn cara negative utk dptkan perhatian... buat sesuatu yg sudah di ketahui akan viral atas faktor kecaman netizen.. org business skg nie dah pandai.. diaorg tahu kalau buat bende yg biasa2 tak viral.. tak jadi isu.. so nak viral nak jadi isu.. buat lah bende pelik2 supaya kene kecamm... tu yg awal2 dah ckp.."I don't care about people opinion"!

Netizen yg persoal kan tentang isu pelacaran hijab di kelab malam tu bukan nya nak dengki sgt pun ngan business Lopa... apa yg orang ramai risaukan tempat majlis tu berlangsung langsung tak bersesuaian dgn apa yg cuba di promosi kann.. ibarat buat promosi arak ataupun jual bikini di masjid.. boleh jer nak kata... takde pesta minum2 pun.. kite just buat promosi dekat slides presentation jerrr... kite dah ubah dah masjid tu utk nampak tak macam masjid sgt.. or else lepas nie nak buat majlis tahlil atau majlis ilmu boleh lah tutup kelab malam sementara waktu utk adekan majlis tertutup tu kan?? oh well boleh ke cara gitu?? nie lah org kata matlamat tak menghalalkan cara!

Lagi satu alasan yg paling cannot brain.. katanya its all about budgett dan logistic.. oh kemoonnnnnn... hajjah lopaaaa bukan taraf org have have lagi dah tauu... dia dah taraf milllionaire dah oiiii.. so adelah tidak logikkkk kalau nak meletakkan alasan budget dan logistic sebagai satu isu disini.! ini lah org kata.. hendak seribu daya... tak nak seribu dalih... kadang bagi alasan pun tak fikir apa org lain berfikir... macam Kak Neen terfikir jugak.. bile ckp soal budget... adekah sales jualan hijab lopa dah merudum sampai kena buat cost cutting???

Dulu Lopa penah buat majlis makan malam company dia di JW Marriott... waktu tu ade ker org hentam dia sgt macam kisah di Zouk nie?? rasanya kecoh skit jer pasal dia menari bergelekkkk sgt pada majlis tu... org takde pun kecam sehebat mana dia buat produk launching niee... waktu tu tak hinggin pun Kak Neen nak update about it coz rasa lantak lah ko situuu.. ko nak gelek ke apa.. tapi isu produk launching nie memang agak mengundang jugak lahh... hahha.. so dari sini kite boleh tengok netizen kecammm tu bukan sekadar suka hati nak kecammm (unless makcik bawang yg takde issue pun nak kecamm jugak)... netizen kecamm becoz they care about islam and they care about the muslimah icon too yg boleh menjadi influencerrr terhadap anak2 muda masa kini..

Lagi satu.. dia bukan berada dlm keadaan darurattt punnn yg sampai nak jugakk pakai kelab malam sebagai venue majlis dia tuu.. masih terlalu banyak option yg dia boleh gunapakai.. tapi itu lah yg dikatakan tadi.. bile memikirkan marketing semata-mata.. maka ini lah jadinya.... Tempat yg boleh mengundang fitnah macam nie lebih baik dielakkan lah... mcm contoh... kite lalu di lorong haji taib... rasa nak terkucilll tak tahan sgt.. so pegi lah ke rumah tumpangan utk buang air.. bile kite keluar dari rumah tumpangan.. apa yg org akan pandang pada kite??? confirmmmmm mengundang fitnah sesangatt tu kann???

Soal Nisa Kay tu Kak Neen malas nak sentuh sgt lah.. dia pun dah mintak maaf.. dia pun budak baru nak up.. elok lah apa yg dia lalui tu di jadikan sebagai pengajaran... but hajjah lopa nie macam aku tak nampak lagi statement dia mintak maaf... sorry if I've missed it out... tapi malam tadi tengok kat rancangan Meletop ade live call antara Nabil ngan Lopa.. takde pun si Lopa nie ucap permohonan maaf secara terbuka.. cara dia ckp macam eksyen lebih lagi ade sebab katanya hanya dlm masa 2 min ke berapa min entah tak ingat sgt.. katanya semua turban hijab dia tu dah sold out!! amboiii bangga sgt hajjah nie...*tepukdahi* teringat dgn satu kata2 dari mufti buat hajjah lopa semalam.. "Carilah rezeki yg diberkati oleh Allah SWT!"

Ok lah.. cukup lah sampai sini Kak Neen membebel pasal nie... cuma satu lah Kak Neen nak ckp kat sini.. ade jugak yg Kak Neen nampak org update katanya netizen tak perlu lah nak bersuara sgt.. diam diam ajer sudah sebab kite pun bukannya baik mana punn... ehhh betol lah tuu... tapiii kite kene paham jugakk.. kalau kite tak bersuara... kite nie seolah olah meng-ia-kan atau pun bersetujuuuu dgn kejadian dan situasi tersebutt okkk.. so kalau nak be good tu pun kadang berpada pada lah jugak ya..

Cuma kite kene paham... bile org dlm keadaan yg agak geram... cara mereka update tu kadang macam agak ganas skit... hehe... mufti cara mufti... ustaz cara ustaz... ustazah cara ustazah... while netizen will be always be netizen.. so terima lah segala nya dgn hati yg terbuka yaa..! But yet Netizen pun agak2 lah kalau nak buat komen or teguran.. jgn lah sampai sesuka hati ko nak neraka kan seseorang ok..

IMG_4499 copy


Oh by the way... just to update.. Alhamdulillah.. tak sangka jualan Sambal Pecal Warisan by Kak Neen mendapat sambutan yg agak hangat jugak tempoh hari... walaupunnn Kak Neen takde genius marketing strategy.. tak reti nak viral kan produk sendiri... tapi alhamdulillah masih ade ramai yg buat pre-order dgn kak neen... hehehe..

Thank you so much korang yg sudi beli sambal pecal kak neen... bagi yg belum order boleh order sekarang okay... kak neen ade ready stock tapi tak banyak... so you guys jgn tunggu lama2 and please get it now okay.. kalau nak COD boleh jer kite COD di area KLCC, Ampang & Masjid Jamek!

Tudung ZIYA and INARA pun dah makin susut dah sekarang nie.. ade color yg dah sold out.. Color DUSTY PINK dah tinggal 1 last piece jer tau skg nie... so kalau korang nak better grab it fast okay!

NAK ORDER PECAL?

NAK ORDER TUDUNG?

WHATSAPP KAK NEEN @ 019-3769459 !!!

Wide Long Shawl - Ziya (Lilac)


Wide Long Shawl - Ziya (Dusty Pink)


Wide Long Shawl - Ziya (Blue)


 Harga combo masih available tauu... while color LILAC and BLUE dah pun tinggal in very limited pieces!

 
ZIYA (Wide Long Shawl)
Normal Price: RM29.90/pc
Love Combo Promo: RM80 for 3 pieces

Product Details:
Material - High Quality Heavy Chiffon
Size - 70 inch (Length) | 26 inch (Width)
Care - Hand Wash only
*inner neck not included*

Tudung Inara Instant Double Loop pulak...

Double Loop (Beige)

Double Loop (Peach)

Double Loop (Grey)

Double Loop (Dusty Mint)

Double Loop (Blue)

Korang boleh beli INARA nie in combo price jugak tau!

INARA (Instant Double Loop Shawl)
Normal Price: RM38.90/pc
Love Combo Promo: RM100 for 3 pieces

Product Details:
Material - High Quality Heavy Chiffon
Size - 31 inch (Length) | 27 inch (Width)
Care - Hand Wash only
*inner neck not included*


Kalau korang rasa nak mixed antara ZIYA and INARA pun boleh jugak okay... harga macam kat bawah nie...


Love 3 Mixed Combo Promo:  
RM26.70/pcs for ZIYA - Wide Long Shawl
RM33.30/pcs for INARA - Instant Double Loop Shawl


TO ORDER:
Whatsapp Kak Neen at 019-3769459 or email me at naazneenfaiqa@gmail.com 

Kalau rasa tak pandai nak gayakan tudung INARA & ZIYA.. don't worry okay.. korang boleh refer pada tutorial kat bawah nie...  insyallah lepas korang tengok video nie mesti korang akan rasa yakin nak menggayakan koleksi tudung2 nie okay! ramai dah customer Kak Neen bagi feedback nie... hehhee...



Tutorial Wide Long Shawl - ZIYA



Tutorial Double Loop Instant Shawl - INARA



NAK ORDER PECAL?

NAK ORDER TUDUNG?

WHATSAPP KAK NEEN @ 019-3769459 !!!


2 comments:

Nurzakiah Hanum said...

CANTIK TUDUNG2 AKAK

MiYOKO SuKi said...

pnjg sgt k.neen membebel..hehehe....eksyen sggh la si lopa ni...nnti Allah trk blk suma yg dia ada br dia nk insap kot....Istidraj...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails