COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Wednesday, August 9, 2017

NeenaAnuar Rented House Makeover - Kat Mana Kak Neen Beli Langsir Yang Super Cantik Ni? (Part 4)


[PART 3 - click here]


Hahaha.. matik lahhh puji kain langsir umah sendiri super cantikkkk!!! ;p


Eeehhhhhhhhhhh.... tapi korang semua pun memang dokk puji kain langsir makeover rumah Kak Neen tu cantikk kann??? hahaha.. kalau tak caya pegi skodeng IG and FB Kak Neen... ramai sgt yg komen ckp cantik and mintak Kak Neen share kat mana Kak Neen beli kain langsir yg ohsem iteww!!


baik lah... hari nie Kak Neen akan share ngan korang semua kat mana Kak Neen beli kain langsir yg super cantik tuuu... kalau korang nak tahu.. Kak Neen nie bukan lah seorang makhluk yg tegarrrr nak pegi carik material kain langsir di merata rata tempat.. lagi pun proses NeenaAnuar Rented House Makeover nie di lakukan dlm keadaan yg sgt2 mengejut dan last minit.. its a fast track project.. so Kak Neen tak dpt nak luangkan banyak masa utk buat survey after survey.. takde masa nak keluar masuk kedai utk carik material kain langsir utk sliding door rumah Kak Neen nie.!


So rujukan pertama Kak Neen dpt dari Makhencik InaAchik.. dia kaki deco so dia tahu lah info2 pasal perihal deco and makeover nie semua.. haha.. Dia ckp dia tempah curtain dia kat Nilai 3.. phew.. bile dengar nilai 3 jer Kak Neen dah meremang bulu roma dah... hahaha.. sumpah Kak Neen tak koser lah nak pegi terjah kedai2 kat Nilai 3 tu utk carik material langsir apatah lagi di tengah bulan puasa hari tu... en.teman pulak bile dengar Nilai 3 jer terbeliak mata dia.. haha.. dia dah boleh bayangkan proses nak keluar masuk kedai utk carik material yg berkenan di jiwa dan mata hati..


Dlm proses dok berkira-kira nak pegi ke Nilai 3 atau pun tidak... en.teman dlm diam-diam dia google carik orang buat curtain.. aku ckp eh pandai pulak org tua nie buat kerja google menggoogle nie.. selalunya kerja kaji mengkaji.. google menggoogle nie semua kerja aku.. haha..


outcome dari survey en.teman tu.. dia bagitahu aku yg dia ade jumpa satu company buat curtain yg boleh bagi service terbaik special sgt... en.teman kata dia dah call dah talian customer service company tu and katanya company tu ade buat service datang ke rumah terus.. so dlm erti kata lain nyaa.. kite tak payah susah2 keluar rumah nak pegi carik kain langsir... tapi kain langsir yg datang menyerah diri kat depan pintu rumah kite gituu... hahahaha...


Ini sudah bagusssssssssss.. aku tanyer en.teman apa nama company terbaik special tuuh?? then en.teman bagitahu... nama company tu adelah MK CURTAIN!!!


Bile aku dengar MK Curtain terus aku ckp macam familiarr sgt ngan nama company nie.. rasanya aku penah nampak ramai blogger update pasal MK Curtain nie.. then bile aku tanyer balik kat InaAchik apa nama company yg dia tempah langsir kat Nilai 3.. dia MK Curtain!


Wahhh.. tak sangka MK Curtain ade buat Door to Door Service! So dengan teruja nya Kak Neen suruh en.teman buat appointment dgn MK Curtain..


36264583885_d6aaa7ece8_o

Seperti yg di janji.. tepat pada waktu nya wakil dari MK Curtain tiba di rumah Kak Neen.. waktu nie rumah tengah di cat.. so dpt lah merasa fefeeling org kaya pakai kasut dlm rumah... hahahahaa...

35870388530_ed7ee74dd7_o

Diaorg dtg bawak pelbagai jenis material dan kualiti kain langsir.. Kak Neen lebih prefer cara memilih macam nie sebab aku tak rambang mata... yg ade nie pun aku dah tak larat nak pilih dahh sebenarnyaa... haha..


Waktu nak pilih jenis kain langsir nie.. Kak Neen memang dah decide dari awal lagi yg Kak Neen nak jenis material yg blackout curtain... why Kak Neen pilih jenis Blackout?? sebabnya rumah Kak Neen nie mengadap matahari terbenam.. so lepas pukul 12 tengahari matahari memang dah memancar masukkk ke bahagian ruang tamu rumah... so in order to maintain a cool and chill environment.. adelah lebih baik Kak Neen pasang blackout curtain together with the sheer curtain... and lagi satu Kak Neen suke blackout curtain... dia bagi lebih mood fefeeeling di hotel gituuu... hehhe..


Kelebihan Blackout curtain nie material dia sgt bagus utk protect kepanasan dari pancaran matahari... dia jugak sgt bagus tuk menghalang cahaya terlebih terang masuk direct ke dlm rumah.. kalau nak tengok movie di siang hari.. just turun kan langsir blackout.. confirm rumah dah jadik gelap gelita macam kat panggung wayang... haha..


Bile MK Curtain nie dtg rumah bawak pelbagai material sample.. Kak Neen tak belek sgt pun in detail kesemua material2 tu.. Kak Neen terus jer mintak sample utk Blackout Curtain.. then Kak Neen terus fokus kan kat situ jerr.. hehe.. senang dan menjimat masa.. tak yah nak pening2 kepala...


Kak Neen pilih kain blackout warna medium grey.. ianya tak terlalu gelap dan tak terlalu terang.. and ianya kosong takde sebarang corak pada kain... Kak Neen memang nak plain curtain jer supaya nampak lebih exclusive.!


Sheer curtain dia pun ade bermacam-macam jenis sheer curtain... sekali imbas tengok semua macam lebih kurang sama jerrr.. tapi bile di belekkk boleh lah find the difference..


So bile dah pilih material.. staff MK Curtain nie terus amik ukuran langsir.. lepas ukur dioarg terus kira berapa harga utk buat langsir based on harga material yg telah di pilih... lepas kira.. kalau kite setuju.. maka terus lah buat 50% deposit payment..


35460259533_00958ffd1e_o

memang suke benor Kak Neen ngan service MK Curtain nie.. tak yah risau nak sedia kan cash utk buat payment.. machine credit card dia dah bawak siap2 dah tau.. senang dan memudahkan kite sgt2 tuk berurusan ngan cara gini...


36129711401_3ba0d22544_o

Kak Neen buat Door to Door Service nie on 6th June.. then dlm masa seminggu.. pada 13th June staff MK Curtain dari bahagian installation dtg ke rumah Kak Neen utk buat proses pemasangan curtain... giler efficient service diaorg.. laju kot.. in fact dia kata kalau tak pasal bulan raya... normally dlm masa 3 hari bekerja pun dia dah boleh siap kan curtain yg kite tempah okkkk..


35870366560_bf5d276a9d_o

Jangan risau kalau curtain ko tampak kedut.... ironing service nie adelah FOC yerr.. ohh.. Kak Neen sgt2 teruja lahhh ngan service MK Curtain nie... hahaha..


36097691202_dae7e30808_o

Tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa.... dah curtain dah siap di pasangg..! OMGG... waktu curtain nie dah di pasang.. haihhh.. tak kedip2 mata aku melihat nya.. giler kentangg punyer cantikk nak mammm.. hahah.... dia punyer kedut2 lipatan tu fall beryyy naisssssssssssss... kain langsir tu jatuhhhh dgn begitu cantikkss sekali...


Kalau korang nak tahu.. pemilihan material pun sgt penting dlm memastikan utk mendapatkan impak positif dari kain langsir yg di pasang... kalau korang beli material yg jenis biasa2.. yg jenis terlalu lembut dan ringan.. maybe impak dia tak sama dgn blackout curtain yg Kak Neen pasang kat rumah Kak Neen nie.. so ingat tau.. pemilihan material kene betol ok!


Dari segi harga ianya sgt subjective.. total harga langsir yg di tempah berdasarkan dari harga material yg kite pilih dan jugak pada saiz kain langsir yg kite tempah.. macam utk Kak Neen punyer pilihan nie.. harga total keseluruhan sebanyak RM1,450.00! To be honest Kak Neen tak tahu nak kata lah harga nie murah atau pun mahal sebab nie lah first time Kak Neen tempah langsir dgn cara yg paling proper..


But as for me and en.teman.. kiteorg rasa harga yg kiteorg bayar tu sgt2 berbaloii.. bermula dari Door to Door Service.. then deliver dlm masa yg sgt singkat.. kualiti kain langsir yg sgt2 memuaskan hati.. dgn service pemasangan yg sgt cool.. yes.. overall kami berdua sgt2 puas hati lah!!!


Takde satu complaint punnn.. everything was just perfectooo!!! Thanks a lot MK Curtain.. lepas nie MK Curtain akan jadik penasihat curtain buat Kak Neen utk selama lamanya... hehe.. rumah sendiri nanti sudah pasti Kak Neen akan panggil MK Curtain datang rumah lagi.. senang keje Kak Neen.. tak yah susah2 kan diri nak ke nilai 3 segala.. duduk rumah jerr... tingggggggg.. dlm seminggu semua dah siappp! hahaha..


DSC_1141 copy

Ini lah langsir yg tuan rumah bagi sejak Kak Neen pindah 11 tahun yg lalu.. langsir nie dah selamat masuk ke tong sampah sebab ianya dah reputtttt.. hahah... btw kalau korang perasan.. langsir lama nie railing dia kayu tauu.. and then railing tu rendah jer.. tapi bile kiteorg tempah ngan MK Curtain hari tuu.. staff dia yg suggest utk santakkan langsir baru nie terussss ke siling.. baru akan nampak ohsem!!


disebabkan railing kayu tu pun dah kurang sesuai utk diguna pakai.. so aku ngan en.teman decide utk buat railing baru and remove the old railing instead.. harga railing baru tu dah termasuk dlm harga RM1,450 tu tau... so harga breakdown utk curtain nie macam nie..


RM1,250 - harga curtain (saiz lebar 14 kaki) termasuk new railing


RM200 - harga installlation


So begitu lah kisah tentang kain langsir di rumah Kak Neen nih.. ok dlm entry yg berikutnya nanti Kak Neen nak share satu lagi info tempat menarik utk korang lampuuuuuuuuu... tungguuuuuu okkk!!! ;)


Thursday, August 3, 2017

NeenaAnuar Rented House Makeover - Berapa Harga Kos Mengecat? (Part 3)


[PART 2 - click here]


Setelah berceloteh secara panjang berjela dlm dua entry mukadimah... so bermula hari nie... kak Neen akan update tentang the process and the progress of NeenaAnuar Rented House Makeover nih!


OK mcm yg Kak Neen dah ceritakan dlm entry yg terdahulu.. makeover nie berlaku dlm keadaan tanpa perancangan yg rapi.. pendek kata makeover nie berlaku dlm keadaan yg sgt spontan!


Titik tolak terjadinya makeover nie apabila aku suruh en.teman utk survey2 orang yg boleh cat rumah sewa aku nie.. plan asal mula2 tu just saja nak survey2 jer tau.. bukan serious pun... sebab waktu tu awal bulan puasa.. so kiteorg nie target kalau betol pun nak buat makeover maybe lepas raya lah baru nak tekan butang kick start tuhh! so dlm bulan puasa tu actually target nak buat aktiviti survey2 jer lah kekdahnya...


Sekaliiiiii... segala nya berubah bile si tukang cat rumah dah berjaya saiko kami lakik binik.. hahhaa.. tujuan asal kiteorg panggil si tukang cat datang rumah sebab nak suruh dia bagi estimation harga cat... tapi dia boleh plak ckp yg dia lepas raya tak free utk buat kerja2 mengecat sebab dia dah ade job lain lepas raya.. so dia kata dlm bulan puasa tu dia memang free takde job.. terus kiteorg jadik saiko! hahaha..


Aku tak tahu lah sejauh mana kebenarannya yg si tukang cat tu tak free lepas raya... ade kemungkinan marketing strategi dia jugak yg nakkan job before raya and sedang mencari duit raya... haha.. but its ok laa.. memang dah takdirnya utk makeover nie terjadi awal iaitu sebelum hari raya gamaknyaa... hehe..


Si tukang cat tu datang rumah aku utk buat estimation hari Ahad.. selepas berpuas hati dgn quotation yg dia berikan... kiteorg agree utk amik dia.. keesokkan harinya iaitu hari Isnin dia terus dtg utk mulakan kerja mengecat! hahaha.. gile tak giler punyer kerja kannn?? plan asal konon nak survey2 jerrrr... sekali amik kauuu.. terus closed deal!!! haha..


36222856716_1fca0bd4cd_o

Tukang cat tu nama dia Hassan (indon).. aku dpt contact dia dari blogger Lan Careno.. Thanks Lan.. Ok lah Hassan nie.. aku mintak dia cat ruangan Living Hall sampai ke Dining Hall (termasuk siling).. cat bilik master bedroom... cat ruang balcony... cat grill sliding.. cat grill main door.. cat semua pintu bilik... cat 1 pintu dapur dannn aku jugak mintak dia cat dan renovate kan skit toilet tetamu! ok pasal renovation toilet nie nanti aku buat entry khas yg lain ok.. dlm entry nie nak citer perihal mengecat jer dulu!

36222889106_7df4c5c607_o

Aku puas hati lah ngan Indon nie.. utk basic work and minor renovation.. dia buat semua nya dari proses pemunggahan sampai lah ke proses pembersihan! kiteorg takde buat apa pun.. dia yg urus kan semua nya.. kiteorg bagitahu jer apa yg kiteorg nak... then dia yg belikan barang2 kat hardware..


mcm contoh cat tu kiteorg ckp jer kiteorg nak cat color putih.. tapi tak nak cat yg mahal sgt sebab makeover nie utk rumah sewa jerr.. kalau rumah aku sendiri memang aku sendiri pegi pilih cat nya.. and dah tentu2 lah aku akan pilih cat yg berkualiti... hahaha...


36197507951_9ebb3a2460_o

Hari tu ade gak yg tanyer.. Kak Neen pakai cat brand apa and code apa... ok nie brand cat rumah sewa Kak Neen.. Nippon Paint nih...

36129735261_cb11465d9a_o

Untuk balcony nie color dia lain skit... dia tak putih.. dia warna kuning air..!

36264558535_4e652af1ac_o

BEFORE

Untitled

AFTER

Untuk Grill & Pintu bilik dia guna cat minyak warna kuning air jugak!


36222857096_aa9350d0d1_o


36129737061_eaf541e075_o

Bukan senang nak cat rumah sewa aku nih... kene cat 3 ke 4 kali layer tauuu sebab nak tutup color dia yg super terang benderang tuuhhh... huhu...


Untitled

Hari tu ade orang tanyer macam mana wallpaper skirting yg kat bahagian siling wall tu di buang?? senang jerrr... Hassan just lap ngan kain basah then tarik jer keluar... sebab wallpaper tu guna gam jer..

Actually aku tak banyak gambar utk tunjukkan situasi rumah sebelum aku makeover.. yg mana ade nie pun aku sempat snap ngan phone jer just right before kerja2 mengecat di lakukan... memang tak sempat nak buat apa pun... bende berlaku secara tiba2 and sgt last minit.. so memang dah tak fikir nak click2 amik gaambar ke apa.. haha.. 

Anyway, as per korang punyer request... aku update lah berapa kos utk setiap progress makeover aku ni yerr..

Utk bahagian mengecat dan renovate bilik air nie.. aku bayar kat Hassan sebanyak RM3,373! harga nie bukan harga upah jer tau... harga nie termasuk harga semua barang2 mengecat dan renovation toilet..! Pada aku harga nie sgt2 berpatutan sebab banyak yg dia buat and aku dpt benefit out of it...


Ok nie aku bagi contact number Hassan - 0183621229 .. in case korang nak gunakan khidmat dia yer!


So dlm entry yg seterusnya aku akan share pasal proses makeover yg seterusnya pulak! ramai benorrr yg tanyer about it bile kak neen update gambar kat FB and IG.. haha... so nak tahu about what... tungguuuuuu my next update ok! :)


Tuesday, August 1, 2017

NeenaAnuar Rented House Makeover - Apakah Reaksi Tuan Rumah? (PART 2)

[PART 1 - click here]


siapa tak baca entry part 1 tak leh layan entry part 2 nih.. haha.. ye lah.. dah banyak dah info yg Kak Neen cerita di entry Part 1 tu.. so korang tak leh miss out ok.. setiap entry ade cerita nya yg tersendiri!


waktu kat ending entry Part 1.. ade pelbagai persoalan yg datangnya dari korang which Kak Neen belum jawab.. ok skg Kak Neen jawab..


Soalan berkenaan apakah reaksi tuan rumah apabila kiteorg buat makeover utk rumah sewa nie... jawapannyaaaa kalau korang nak tahu... tuan rumah tak tahu langsung yg rumah dia nie dah kene makeoverrrrr! hahahahahaaa.....


soalan yg seterusnya mungkin terpacul dari kotak fikiran korang.. tuan rumah tak marahhh kerrrrr kat Kak Neen sebab memandai-mandai (tanpa mintak izin) pegi buat makeover pada rumah dia??? jawapannya... entah!!! Kak Neen tak tahu lah dia akan marah ataupun tak... tapi hati Kak Neen kuat mengatakan yg tuan rumah tak marah tapi dia mungkin akan suke sebab kiteorg ubah rumah dia dari tak cantik kepada cantik gilerrrr!!!! hehehe..


To be honest aku memang ade perasaan macam sedikit bersalah gak lah sebab tak inform kat tuan rumah yg aku nak buat makeover pada rumah sewa dia nie... tapi disebabkan aku dah duduk kat rumah dia nie selama 11 tahun.. so aku rasa rumah sewa aku nie dah macam rumah aku sendiri dah kekdahnyaaa... lagipun aku bukan rosakkan rumah dia... aku baiki rumah dia lagi ade.! so yg beruntung tuan rumah sebab dpt penyewa macam kami lakik binik nih! hahaha..


Ade jugak yg bertanyer... macam kos cat rumah nih... siapa yg tanggung?? tuan rumah or kami sebagai penyewa?? bile tuan rumah tak tahu kiteorg buat makeover nih.. so jawapannya dah tentu-tentu lah kiteorg lah yg tanggung semua cost makeover nie secara 100%... hahaha..


Mungkin ade yg akan bertanyer lagi... "Tak rugi ke spend buat makeover utk rumah sewa sampai macam nie sekali???"


Ok actually I need to explain this... soal rugi ataupun tidak nie bergantung kepada situasi kite ketika menyewa.. macam mana tuan rumah treat kite and macam mana kite treat tuan rumah! macam aku yg dah menyewa 11 tahun ni... relationship dgn tuan rumah memang sempoiii habisz!


Mula2 masuk rumah sewa nie dulu, tuan rumah buat contract setahun... lepas setahun contract tak di renew pun... and alhamdulillah kiteorg masih lagi menyewa sampai sekarang... kiteorg hardly jumpa tuan rumah... every month duit sewa rumah en.teman akan buat online transfer jer... sepanjang 11 tahun duduk rumah sewa nie.. tak penah sekali kiteorg laps bayar sewa rumah... penah sampai satu ketika tu tuan rumah boleh jadik blurrrr sebab kiteorg bayar terlalu in advance sebab gaji en.teman awal... setiap 22 haribulan en.teman dah bayar duit sewa rumah... hehehe...


Lagi satu kalau korang nak tahu... sepanjang 11 tahun kami menyewa rumah nie... satu sen pun duit sewa rumah kami nie tak di naikkan oleh tuan rumahhh ok!!! dari mula menyewa sampai lah ke hari ini... kiteorg bayar RM700 jer sebulan utk 3 bedroom apartment yg berkeluasan hampir 1200sqf ok!


RM700 tu harga utk semi furnished tau... waktu mula2 kiteorg masuk rumah nie.. tuan rumah sediakan barang2 seperti di bawah nie:-


- kitchen cabinet


- coffee table


- 3 seater sofa


- TV rack


- Dining Table


- kain langsir utk semua bilik dan main sliding door


Harga RM700 tu dah termasuk maintenance bulanan sekali tauu... so memang berbaloiii sgt aku menyewa rumah nie.. 11 tahun dulu.. bukan zaman media social.. handphone pun takde camera friendly... so nan hado lah gambar rumah sewa aku nie waktu mula2 aku menyewa dulu....


DSC_1141 copy

Tapi nie aku adelah gambar yg aku penah amik waktu hari raya 2010 dulu.. boleh lah nampak langsir kat sliding door, TV rack and coffee table yg tuan rumah sediakan utk rumah nie... 

The only thing yg aku tak pakai tuan rumah sediakan adelah the 3 seater sofa.. aku masuk jer rumah sewa nie aku beli sofa sendiri.. mcm dlm gambar nie aku beli Klippan from IKEA... sofa yg tuan rumah bagi aku masukkan ke dlm bilik no.3.. kengkonon nak simpan lahh... sekali after few years simpan kat bilik stor tu... tup2 anai-anai dtg menyerangg... so nak tak nak aku terpaksa lah buang sofa tuan rumah tu... huhu...


Untitled

Ok bile aku dah buat makeover nie... memang majority barang2 yg tuan rumah sediakan semuanya aku terpaksa angkut buangggg... I've no choice... coz dah 11 tahun kotttt... langsir dah lunyaii.... TV rack dah tak reliable.. dining table dah merenyutttt... owh the only thing yg aku tak leh nak campak buang adelah kitchen cabinet lahh sebab aku tak makeover kitchen cabinet.. hahhaaa...


mesti korang akan soal lagi... tuan rumah tahu takkkkk aku angkut buang barang2 dia??? hahahahaa.. jawapannyaa.. tuan rumah tak tahuuuuuu!!! ok persoalan seterusnya.. macam mana nanti bile aku nak keluar dari rumah sewa aku nie.. barang2 yg tuan rumah bagi semi-furnished dah jadik zero-furnished? hehehe...


Ok bende nie again bergantung pada budi bicara dan persediaan kite nak berdepan dgn tuan rumah nanti... macam aku nie dah duduk 11 tahun dlm rumah sewa nie.. dah puas sgt2 dah pakai segala barang2 yg tuan rumah sedia kan.. of coz 11 tahun bukan satu tempoh jangkamasa yg sekejap... majority barang dah cukup tempoh matang utk rosak dah pun kekdahnya.. haha..


macam aku punyer kes skg nie.. memang tuan rumah tak tahu yg aku dah let go semua barang2 yg sewakan kat aku.. tapi aku ngan en.teman dah set our own deals.. nanti bile tiba waktunya kiteorg keluar dari rumah nie, kiteorg akan cuba berbincang ngan tuan rumah.. kalau seandainya tuan rumah nak kiteorg ganti barang2 yg tuan rumah sediakan dulu tu.. maybe kiteorg akan replace kan balik lah barang2 yg kiteorg dah buang tu balik.. tapi of coz with barang2 yg value dia lebih kurang sama macam yg dia tinggalkan pada kiteorg dulu laa..


Tapi seandainya tuan rumah rasa its ok dia tak ada masalah pun kiteorg let go barang2 dia yg dah uzur tu.. and kiteorg tak perlu ganti balik barang2 tu semua.. syukur alhamdulillah.. rezeki lah buat kami berdua! but knowing tuan rumah nie.. rasanya dia takkan mintak ganti pun balik barang2 yg kiteorg dah buang tu rasanya... hehe.. but yet aku ngan en.teman dah buat mind set siap2.. seandainya ade kemungkinan tuan rumah mintak kiteorg ganti.. then we all ok utk ganti nya semula!


in fact kiteorg boleh jugak mintak tuan rumah consider tentang kos cat dan baik pulih yg kiteorg dah lakukan sewaktu kiteorg buat makeover utk rumah sewa nie.. so pokok pangkal nya nanti.. semuanya berbalik kepada proses budi bicara di antara kite dgn tuan rumah!


macam kiteorg waktu dah decide nak buat makeover rumah sewa nie.. kiteorg cuba utk fikir jauh di luar kotak skit... mula2 tu memang lah ade perasaan macam rugi nyaaaaa nak spend buat makeover tuk rumah orang... kalau rumah sendiri berbaloi lah jugak... tapi sampai satu tahap aku ngan en.teman cuba berfikir ikut cara lain pulak.. kiteorg rasa tak ade ruginya utk kiteorg spend duit skit utk rumah sewa nie bile mana tuan rumah kiteorg tak naikkan duit sewa sesen pun sejak kami menetap di rumah sewa ni.!


kiteorg kira-kira.. kalau lah tuan rumah naikkan sewa rumah sebanyak RM300 sebulan selepas 5 tahun kiteorg menyewa.. so utk tempoh 6 tahun punyer kadar kenaikkan sebanyak RM300 tu kiteorg dah jimat sebanyak RM21,600 tau.. itu kalau tuan rumah naikkan RM300 sebulan utk jadikkan sewa rumah RM1k.. kalau buatnya dia naikkan lagi sewa jadik RM1.5k sebulan which skg nie rate utk rumah yg aku sewa nie lebih kurang RM1.5k jugak rasanya.. so bayangkan lah dah berapa puluh ribu aku dah dpt jimat kat situ??


So atas faktor ini lah yg menjadi penguat kepada kenapa aku buat jugak makeover pada rumah sewa aku nie... in away aku berbakti pada tuan rumah aku jugak lah secara tak langsung.. seriously kiteorg lakik binik sgt2 berterima kasih dgn tuan rumah yg sgt baik hati.. so kiteorg pun kene lah jaga tuan rumah nie sebaik baiknya.. bagi lah dia happy skit bile dia nak amik balik rumah dia nie nanti.. tuan rumah jaga kite.. kite pun jaga lah tuan rumah baik2...


zaman skg nie mana nak dpt sewa rumah jenis apartment 3 bilik kat area ampang nie pada kadar harga RM700 sebulan.. haha.. so pasal tu lah idea en.teman yg kononnya nak pindah keluar dari rumah sewa nie and nak pindah ke rumah yg lain tak menjadi sebab dia tak jumpa kadar rumah sewa yg murah mcm mana yg dia dpt skg nie... hahahhaa...


Ok cukup lah utk hari nie yerrr.. dah panjang lebauu dah aku berceloteh nie.. kite sambung dlm entry Part 3 pulak nanti yer.. banyak lagi nak update nie.. part yg paling korang tunggu.. ramai nauu yg nak tahu aku beli barang nie kat mana.. barang tu kat mana.. idea nie datang dari mana.. idea tu datang dari mana.. hahaha..


So tungggu my next update ok!


Monday, July 31, 2017

NeenaAnuar Rented House Makeover - Introduction (PART 1)


Assalamualaikummmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm............

Hahahaa.. hambikkkk!!! panjang aku bagi salammmmmmmmmm... akibat dah lama giler tak update blog kesayangan nihh... adoii laaaaaaa... liat betol lah nak update blog skg nie... makin lama tak berupdate... makin malasssss nak tendang the kick start button... salah satu simptom penuaan jugak maybe! iskk... T___T

Kak Neen tahu Kak Neen ade banyak cerita2 tertunggak yg perlu di langsaikan di sini.. harap korang dpt bersabar dan semoga Kak Neen juga tabah utk selesaikan semua hutang2 yg ade tuhhh nanti.. hahahaha..
Siapa yg follow my FB & IG.. korang tahu lah serba sedikit perkembangan Kak Neen kan.! hehe.. thanks korang sebab sudi follow social media Kak Neen... bagus jugak at least korang dpt advance update kat FB and IG before Kak Neen update kat blog nie kan..
as usual update kat FB, IG and Blog mesti datang versi yg berbeza... blog lebih banyak info detail and gambar boleh di tepek riban2... kalau kat FB & IG nie biasanya just a simple update with few photos jer la..

Ok.. hari tu plan asalnya kengkononnya nak sambung update blog nie nak cerita lahh pasal percutian ke Swiss sebab ramai yg dok msg kak neen ckp dah tak sabar menunggu kak neen update citer Swiss.. tapiiiiii.. dlm bulan puasa hari tu boleh plak tetiba terjadi nyaa sesuatu perkara yg tak pernah Kak Neen terfikir akan berlaku dlm hidup Kak Neen.. huhuhu...

Mungkin ade yg dah tahu... and mungkin ade yg tak tahu... dlm bulan puasa hari tu... tanpa perancangan yg rapi... rumah yg Kak Neen menyewa sejak berkahwin selama 11 tahun lamanya tu telah pun melalui satu proses makeover! plan asal kengkonon nya nak makeover yg biasa2 jer... sekali tanpa di sangka-sangka makeover tu dah jadik sesuatu yg luar biasa sgt dah skg nie... hahahah..

di sebabkan ramai sgt yg mintak Kak Neen update kisah makeover nie secepat yg mungkin.. ok lah.. kak neen skip lah dulu cerita swiss sbb cerita swiss akan mengambil masa rantaian entry yg lebih panjang dari kisah makeover nie nanti... hehehhee...

OK how do I start this rented house makeover story...
Errmmmm....

ehhh... boleh plak tetiba rasa macam speechless nak bercerita sebab rasa macam banyak sgt nak luah kan tapi tak terluah dah rasanya nie... hahaha..

actually kan to be honest makeover nie adelah sesuatu perkara yg berlaku tanpa di rancang sebenarnya... ianya terjadik dlm keadaan yg spontan pun ye gak.. huhuhu... since tahun lepas aku ngan en.teman memang memang adelah sesaja pasang angan-angan kengkonon nak makeover skit rumah sewa yg kiteorg duduk nie.. tapi angan2 tu always jadik terbantut bile fikir2 ni rumah orang.. bukan rumah sendiri.. rasa rugiii lah kalau nak buat makeover walaupun skittttt!

tapi perasaan utk makeover rumah sewa nie semakin kuat bile aku jatuh sakit pada awal tahun nie hari tu... haa.. cerita sakit nie pun aku akan try to update nanti.. actually dah ade draft dah suku cerita dah pasal sakit nie.. tapi terbantuttt bile dah busy buat keje2 lain.. haih...

ok berbalik pasal cerita makeover nie dulu.. so waktu aku dlm proses pemulihan daripada penyakit yg aku hidapi tu... seriously waktu tu aku dlm fasa yg terlaluuuuuuu stresss sampai ke tahap dah tak leh nak duduk dlm rumah sewa aku nih... aku jadik macam panassss jerr duduk dlm rumah sewa nie.. maybe sebab suasana yg memang boleh di katakan agak suramm tu yg menjadi pendorong kepada gangguan emosi aku diketika itu..

eh betol tau.. dulu selalu aku dengar org ckp color cat rumah nie memainkan peranan jugak dlm menjadi pendorong kepada emosi kite sebagai penghuni dlm rumah.. tapi dulu tak paham sgt bile org ckp camgitu.. tapi now bile sendiri dah lallui... baru lah paham apa yg dimaksudkan itu...


Untitled


abaikan suasana rumah yg berselerakkkk rabakk tuh... hahaha.. gambar nie aku amik just right before makeover dilakukan... korang nampak tak color dinding rumah sewa aku nie... ade warna coklat oren.. ade warna kuning.. ade warna hijau... giler warna warni... huhu...

Untitled


Sepanjang duduk kat dlm rumah sewa nie.. aku jarang sgt2 amik gambar rumah sewa.. sebab tak berapa nak berkenan ngan color cat dlm rumah nie... hahaha.. nampak tak dinding tu ade 3 warna yg berbeza.. dari living hall sampai lah ke area dining.. kalau amik gambar pun during hari raya cam dlm gambar nie jer pun lah... gambar nie pada raya 2010... semua org kurusssssss remaja lagik... hahaha.. btw, salah satu faktor terjadik nya makeover rumah sewa aku nie jugak adelah atas hasutan dua org laki bini yg sengal nih... diaorg memang kaki deco rumah jugak..,. so cucukkan jarum 'Pay for Life' diaorg memang berjaya laaa... haha...

macam rumah sewa aku nie.. color dinding dia memang pelik2.. cat kat living hall color coklat oren.. kat ruang tengah warna hijau.. then kat area dining warna kuning... ko ghaseeeeeee macam clown tak rumah color warna warni macam tu?? hahaha..

aku pun skg baru sedarr diri... and skg baru termenung dan berfikir.. macam mana aku boleh bertahan selama 11 tahun hidup dlm keadaan suasana rumah dlm cat warna clown macam tu?? hahahhaa... maybe dulu darah muda.. waktu mula2 menyewa rasa macam okkkkk jerrrr semua tuuu.. lagi pun hati nie tak amik berat sgt tentang hal2 tu sebab merasakan it is just a rumah sewa.. aku pun bukannya nak duduk sini selama lamanya... so bertahan kan ajer lah ngan dgn suasana clown mcm nie! huhuhu...

So begitu lah ceritanya... titik tolak bermulanya aku terjebak dgn process makeover nie bile aku dah rasa macam stress sgt2 bile duduk dlm rumah sewa nie selepas aku jatuh sakit awal tahun hari tu... mula2 tu macam cuba tuk bertahan jugak sebenarnya tau.. tapi hakikatnya macam tak leh bertahan jugak dah... mana tak nya balik dari office dah tentu2 penat and stress.. masuk rumah tengok suasana rumah yg kelam suram... memang makin bertambah-tambah lah emosi stress dlm diri!

Selain faktor sakit... faktor penuaan pun mungkin jugak nie.. haha.. bile dah makin meningkat usia nie.. apa yg biasa kite terima waktu kite muda dulu... akan tiba satu saat diri kite dah susah nak terima keadaan yg biasa kite terima dulu tuu.. hehehe..

To be honest till today aku rasa macam tak percayaa jer yg aku dah berjaya buat makeover pada rumah sewa yg aku duduk selama 11 tahun nih.. semuanya berlaku secara sekelip mata jer tau sebenarnya.. aku sakit dlm bulan January.. then dlm bulan Feb-March waktu dlm process recovery tu aku memang dah start rasa stresss which membuatkan hampir setiap hari aku dok membebel kat en.teman yg aku dah tak tahan dah duduk dlm suasana rumah macam nie..

in fact aku ade bagi kata-kata pedasss kat en.teman.. aku ckp...

"Bee.. I nie sakit.. I tak tahu berapa lama lagi I boleh hidup... jgn sampai nanti I pergi dulu sebelum dpt merasa duduk dlm rumah keadaan yg sempurna seperti yg I impikan.. rumah kite (Axis Crown) tu entah bile kite boleh dpt duduk pun Bee.. silap haribulan kot nanti kite mati dulu sebelum kite sempat merasa masuk duduk dlm rumah impian kite tu Bee!"

"I tahu you kalau boleh nak tunggu sampai rumah kite (Axis Crown) tu siap.. tapi Bee... rumah kite tu dlm proses developer baru nak take over.. makan masa jugak nak siap kan tu... kurang-kurang 3 ke 5 tahun lagi baru lah kite dpt merasa rumah tu.. itu pun kalau rumah tu takde masalah lain in between lahhh!"

"Seriously I don't think so I boleh bertahan utk stay dlm keadaan macam nie lagii skg nie.. emosi I sgt2 terganggu skg nie Bee.. I really need new environment Bee.. I dah tak boleh dah nak terus stay dlm keadaan macam nie... I rasa rumah nie 'sempit dan panas'... kalau you rasa tak nak makeover rumah sewa nie... why don't kite keluar dari rumah nie and carik rumah sewa yg lain jer!"

hahaha... itulah antara kata2 yg telah berjaya membuatkan en.teman rasa serba salah dan jugak antara faktor yg telah mendorong dia utk bersetuju dgn makeover nie jugak... hehehe.. Actually kalau ikutkan en.teman pilihan pertama dia adelah utk keluar dari rumah sewa yg kiteorg duduk skg nie and carik jer rumah sewa yg baru lah konon nya... en.teman decide utk pindah ke rumah sewa yg lain mulanya sebab dia rasa rumah sewa yg kiteorg duduk selama 11 tahun nie macam tak worth it utk di makeover sebab rumah nie ade anai-anai!

Yup.. isu anai-anai nie lah antara faktor yg membuatkan kiteorg rasa mcm malas nak buat makeover pada rumah sewa nie sebenarnya... susah rumah apartment macam nie bile ade anai-anai bukan kite boleh treat masalah anai-anai nie sendiri.. kalau org yg duduk bawah rumah kite tak buat treatment utk anai-anai pun tak guna gak sebab anai-anai tu tetap akan ade jer nanti.. kalau nak buat treatment kene buat secara bekerjasama dgn jiran tetangga semua.... so masalah anai-anai nie adelah masalah yg global... hahhaa...

Setakat nie masalah anai-anai nie yg paling teruk dekat dlm bilik no.3.. since aku duduk rumah sewa nie dulu.. bilik tu aku buat as store room.. so bile kurang pergerakkan dlm bilik no. 3 tu.. memang anai-anai bermaharajalela la kekdahnya... last year aku dah buat spring cleaning utk bilik no. 3 tu.. buang semua yg dah kene makan ngan anai-anai.. nasib takde barang2 yg berharga sgt pun dlm tu.. then lepas tu kiteorg sembur lah ubat anai-anai utk bunuh and also to protect dia dari terus membiak... alhamdulillah setakat hari nie takde lah nampak pembiakkan anai-anai tu sgt..

Tapi pepaham jer lah anai-anai nie kan.. dia akan tenggelam timbul.. nasib dekat area living hall and dining area si anai-anai nie tak wujud... so pasal tu lah aku boleh jugak buat skit makeover nihhh.. as for bilik no.3 tuu aku still jadikkan as store room.. memang nan hado lah makeover tuk bilik no. 3 tuu.. in fact bililk no. 2 pun aku jadikkan bilik menggosok and bililk wardrobe baju2 kerja aku.. Master bedroom pun duluuuuu waktu few years after kawin dah penah kene serang ngan anai2 dah... abis lantai parkir and almari kawin aku kene makan ngan anai2..

time tu baru lagi duduk kat dlm rumah sewa nie so aku mintak lah tuan rumah utk tampung kos baik pulih baiki parkir master bedroom tuu dgn menukarkan nya kepada lantai jenis tiles.. memang dlm perjanjian waktu sewa rumah dulu.. kalau ade barang kerosakkan yg perlu ditukar.. kiteorg boleh inform pada owner and kalau owner bersetuju utk tampung mana2 kos yg bersesuaian dia akan tanggung kosnya...

hari tu bile aku post gambar rumah sewa aku nie dah di makeover kat my FB & IG.. ramai yg tanyer.. tuan rumah aku tahu tak aku buat makeover pada rumah dia nie? tuan rumah bagi respond apa bile aku dah buat makeover utk rumah yg aku sewa nie? macam kos cat makeover tu tuan rumah yg tangggung or aku yg tanggung sepenuhnya??  aku buat makeover nie guna ID service ataupun aku buat secara sendirian berhad???

and also persoalan seterusnya... apa yg membuatkan en.teman setuju utk makeover rumah sewa nie instead of idea asal dia nak pegi carik rumah sewa yg lain jerr?

OK... Kak Neen akan jawab semua persoalan nie in my next entry yeaa... hehe.. dah panjang lebauuu sgt dah entry nie.. kite take a break jap... relax laa.. nie baru entry mukadimah tau... hahaa.. more and more entries to come about NeenaAnuar rented house makeover nie... so stay tune okkkk! ;)

[PART 2 - click here]

Wednesday, May 31, 2017

Resipi!


Eh.. Kak Neen rasa macam terlupa jerrr nak wish SELAMAT BERPUASA pada korang semua! Ahahhaa.. punyer lah gelojoh menghupdate entry collection terbaru tudung sarung express dari Naazneen Faiqa.. boleh plak terlupa nak wish selamat menyambut ramadhan al-mubarak buat kalian semua.. moga-moga Ramadhan tahun nie adelah yg lebih baik dari tahun2 yg sebelum nya!


Macam biasa.. bile masuk bulan Ramadhan jerr.. social media memang penuh ngan gambar makanannn jerrr kann! Ahahha.. nak2 bile dah dekat nak masuk waktu berbuka… semua org update menu berbuka masing2..


Macam aku ok jer org kongsi menu juadah berbuka.. tak rasa menyampah pun… ahaha.. ye lah sebab kadang kite tak tahu nak makan apa or nak masak apa kan.. so bile tengok org nie makan nie.. ehh.. tup2 kite pun rasa nanti nak makan bende yg sama jugak lah.. tak gitu? Hahaha..


Hari nie dah masuk Ramadhan yg ke-5 kan.. haih cepat nya lah masa berlalu.. dah masuk 5 hari berpuasa.. aku baru masak sejenis lauk jer kekdahnya! Hahaha… Puasa pertama aku tak masak sebab berbuka ngan family… aku dtg makan jer… hehhee..


Puasa ke dua.. baru lah aku masak!


Untitled

Kari Sotong Mamak Style! Kari nie di masak tanpa menggunakan santan yer..


Bile aku post kat IG & FB.. ramai pulak yg mintak aku share kan resipi masak kari sotong mamak style nie... actually aku dah penah update dah resipi kari sotong mamak style nie kat dlm blog nie dulu.. tapi aku tahu korang is very the manja.. or maybe ade readers2 baru kan... baik lah.. ngan baik hati Kak Neen update lah lagi sekali resipi Kari Sotong Mamak Style nie!


RESIPI - KARI SOTONG MAMAK STYLE


Bawang Merah

Bawang Putih

Halia

Kulit Kayu Manis

Bunga Lawang

Halba Campur

Daun Kari

Air Asam Jawa

Bendi / Tomoto / Kentang

Cili Padi (dititik)

Sotong (atau apa2 bahan rencah)

Serbuk Kari Ikan Babas Pedas

Garam & Gula secukupnya


Cara2 menyediakan nya:-


Bawang merah, bawang putih & Halia di tumbuk / di blend kan.. tumis bahan2 yg dah di blend nie bersama halba campur, daun kari, bunga lawang & kulit kayu manis hingga garing dan naik bau…


Bile dah garing, serbuk kari yg telah di campurkan dengan air secukupnya! (serbuk kari nie letak banyak kalau nak kuah pekat dan cantik!)


Kacau semua bahan sehingga garing dah pecah minyak… kemudian masukkan air asam jawa…


Boleh tambah air secukupnya.. (waktu tuang air nie agak2.. jgn banyak sgt nanti cair pulak kuah tu tak sedap!)


Biar mendidih… kemudian masukkan sotong… selepas mendidih lagi… masukkan Bendi / Tomoto / Kentang & Cili Padi yg telah di titik.. (Kak Neen tumbuk light2 jer utk pecahkan cili padi utk dptkan rasa extra hot)


Last but not least.. tambahkan garam & gula secukupnya!


Then siap!!!!


Senang kannnnnnnnnnnn?? Yerrr.. serious sedappp makan kari mamak nie.. heheh..


Aku nie kan memang dah terbiasa… kalau masak tak reti sikit2.. maybe dah terbiasa dan terikut-ikut cara arwah mak aku masak.. arwah mak aku masak banyak.. and aku pun dah terbiasa masak banyak bile sekali masak tu… lagi pun aku suker jer simpan lauk utk 2-3 hari.. sebab lauk pauk nie bile di simpan lagi sedap rasa dia!


But to certain people.. especially utk org yg tak biasa makan lauk bersimpan.. maybe tak suke lah masak banyak2 kann… ade org dia suke makan lauk baruuu jer sentiasa… hehe.. actually ikut lah citarasa masing2… takde salah pun kalau nak makan lauk bersimpan.. and takde salah nya pun kalau nak makan baruu jer sentiasa… tekak masing2.. ikut suke masing2 lah kan! Janji jangan mengata and jangan kecamm sesama sendiri okay! Ahahaha.. tak bererti yg makan lauk bersimpan tu lauk tu dah tak fressshhh.. dan tak bererti makan lauk freshhh sentiasa itu satu pembaziran!


Macam aku.. bersyukur sgt lah .. dipertemukan jodoh ngan en.teman yg memang sejenis spesis suke makan lauk yg di simpan jugak.. hahaaa.. memang dasarr #TrueLove sgt nieh! :p


Biasanya aku punyer lauk memang boleh simpan utk 2-3 hari.. mana tak nya.. sekali aku masak memang seperiuk.. yg makan hanya 3 org jer… aku, en. Teman & pak joe.. biasanya bahan rencah yg paling abis cepat lah.. macam sotong nie masuk hari ke dua dah abis dah… so bile masuk hari ke tiga.. yg tinggal kuah nya sahaja lahh.. sayang woooo nak buang kuah tuu… sedapp tuu.. makin perangat makin pekat dan sedap rasa kuah tuu!


So semalam aku gie beli ikan jer utk di goreng..


Untitled

Disebabkan amik gambar ikan yg dah digoreng adelah terlalu mainstream… so aku amik lah gambar ikan yg baru lepas di lomak ngan lado!


Untitled

Semalam bile post kat IG & FB, again ade jugak yg mintak resipi Ikan Goreng Berlado aku nie hah! ye lah .. biasa org goreng ikan garam kunyit jer kan?? so apsal aku punyer ikan goreng nampak lain? Hahaha.. well.. ini semua aku belajar dari arwah makkk… arwah mak aku kalau goreng ikan begini lah cara dan gayanya..


Dulu aku penah dah update pasal resipi ikan goreng berlada nie.. tapi takpe lah.. again aku ngan baik hati akan bagi sekali lagi resipi IKAN GORENG BERLADA nie hah..


Cara nya mudah sahaja ya..


Tumbukkan Bawang Merah & Bawang Putih bersama garam & kunyit! Kemudian campur kan bahan ini bersama cili boh... dah siap… boleh di sapu dan diperapkan bersama ikan yg hendak di goreng!


Hari nie mcm takde mood pulak nak masak.. tengok lah… beli nasik lemak jer lah kang sudahnya utk hari nie… hehehe..


Ehh.. btw, nie Kak Neen nak habaqqq maii niee…


Tudung DEANA sedang rancak sessi penjualan nya yaa… alhamdulilah.. Kak Neen tak sangka gak.. ramai betol repeat order customer yg masih setia menanti kemunculan tudung2 dari Kak Neen… diaorg yg dah tahu keistimewaan dan tahap keselesaan tudung sarung express Kak Neen nih.. memang tanpa ragu2 membeli 6 helai terus sekali gus… hehehe…


Untitled

Ini lah sebahagian dari customer yg dah grab 6 helai tudung sarung express DEANA… tak larat lah pulak nak snap shoot bebanyakk.. tapi majority customer yg purchase memang more than 1 pieces laa… alhamdulillah… terima kasihhh korang atas sokongan korang yg tak berbelah bahagiii pada produk kak neen nih!!!


Disebabkan ramai yg grabb more than 1 piece… hanya dlm tempoh 3 hari selepas tudung DEANA nie Kak Neen release… now tudung DEANA color Dark Blue & Pink kuantitinya dah sgt2 limited okkk… while color Honey & Brown pulak is selling fastttt.. soon akan jadik limited jugak color Honey & Brown nie.!


So guys… siapa yg tak grab lagi tudung sarung express DEANA yg ohsemmm niee.. better korang grab sekarang okk.. waktu tengah ade ni grab cepat.. kang dah takde ko wassup2 Kak Neen nak nangis2 pun tak berguna dah dik nonnnn.. hahaha.. as usual.. produk kak Neen once dah sold out … memang dah takde restock lagi dah in the same color and material okay…!


INGAT!!


Promo Ramadhan Special Deals nie masih lagi berlangsung okk…


Deana Sky Blue

Deana Pink

Deana Honey

Deana Dark Blue

Deana Brown

Deana Purple

HARGA RAMADHAN SPECIAL DEALS – RM35.90 SAHAJA (n/p: RM39.90)

PROMO VALIDITY – 29/05/2017 sehingga 09/06/2017


Ingatttt… Tudung sarung express Kak Neen adelah IRONLESS!! Tak yah gosok.. amik dari gobok.. sarung kat kepala teruss siap!!!


Material ohsemm sgt2… sejuk.. and stretchable! Disebabkan stretchable nie lah.. korang kalau saiz muka korang sedikit bam bamm… insyallah memang korang boleh muat pakai tudung nie!


And then cutting dia labuh depan belakang… dan jgn lupa soft awning tu yg akan membuatkan muke korang akan kelihatan bujurr sirihhhhhhhhhh… segala lelemak daguu akan tersimpan rapi gituu! Hehehe..


Ok.. nak beli??? Sila lah contact Kak Neen at 019-3769459 or email me at naazneenfaiqa@gmail.com sekaranggggg! :D

Monday, May 29, 2017

RAMADHAN SPECIAL DEALS - [Koleksi Terbaru] Tudung Sarung Express DEANA!


Diam tak diam dah masuk hari ketiga Ramadhan dah hari nie... tup tap tup tap nanti mesti dah nak rayaa.. huhu.. cepat betol masa berlalu skg nie...


Di sebabkan masa agak pantas berlalu... Kak Neen pun tak nak lah berlenggah-lenggah utk release koleksi terbaru dari Naazneen Faiqa by NeenaAnuar nie! Seperti yg Kak Neen dah war war kan pada minggu lepas which korang semua pun dah tahu yg koleksi terbaru kali nie masih lagi berkonsepkan tudung sarung express!


Tudung sarung express Kak Neen memang menjadi rebutan ramai... ramai betol pencinta dan peminat setia nya.. hehe.. alhamdulillah... atas faktor itu lah Kak Neen tak putus-putus utk terus keluarkan produk terbaru bagi koleksi tudung sarung express nie!


Kali nie Kak Neen keluarkan tudung sarung express nie di awal bulan ramadhan supaya korang boleh grab dan menggunakan nya ke masjid utk bersolat terawih! mudah giler kalau korang nak ke masjid kan.. and ianya lebih praktikal.!


Seriously tak rugi utk korang grab tudung sarung express Kak Neen nie kerana ianya boleh digunakan dlm pelbagai waktu dan ketika.. especially utk keadaan yg korang nak cepat dan mudah serta santai!


Selain korang boleh gunakan ia utk ke masjid utk bersolat terawih.. korang jugak boleh ia utk ke bazar ramadhan... senang kan.. sarung jer jalan terus ke pasar ramadhan... Ok selain daripada tu korang jugak boleh pakai tudung nie untuk menziarahi pusara ahli keluarga before hari raya ataupun pada pagi hari raya nanti!


Ehhh.. jgn ingat tudung sarung express Kak Neen nie korang tak boleh menggayakan nya di hari raya okkk.. boleh jerrr korang gayakan tauu.. contoh nya waktu korang nak basuh pinggan mangkuk kat dapur.. waktu nak layan tetamu yg datang menerjahh ke rumah secara tiba tiba.. haaa.. waktu2 nie semua adelah waktu yg paling kritikal kalau nak bergaya ngan shawl lilit membelit! hehe..


Ok tu utk di hari raya laa.. tapi sesungguhnya tudung sarung express nie adelah all timer okk.. tak tertumpu hanya utk dipakai ketika di bulan ramadhan ataupun di hari raya sahaja...


tudung sarung express Kak Neen nie korang boleh gayakan ia sepanjang masa.. nak bergaya santai di hujung minggu pun boleh.. and yg paling best ianya adelah satu tudung yg paling sesuai utk pergi holiday dan juga utk buat aktiviti sukan lasak!


Haaaa.... nampak tak berapa banyak kelebihan tudung sarung express Kak Neen nie... dgn memiliki koleksi tudung sarung express nie... korang boleh gunakan ia dlm pelbagai bentuk masa & ketika! tak ker untung gilerrrrrrrr tuuuuuuuuuu... hahaha..


Ok lah jom lah tengok koleksi terbaru tudung sarung express dari Naazneen Faiqa nie... ade 6 tona warna menarik yg boleh korang pilih... Semua color meletopss you ollzz!


Deana Purple

Deana Pink

Deana Honey

Deana Dark Blue

Deana Brown

Deana Sky Blue


TUDUNG SARUNG EXPRESS - DEANA
(MATERIAL - MOSS CREPE LYCRA)

NORMAL PRICE - RM39.90/pcs



OK... bersempena bulan ramadhan al-mubarak nie... Kak Neen nak bagi special deal.. rugii laaa kalau korang tak grab promo nie okk!



RAMADHAN SPECIAL DEALS - RM35.90 sahaja! (exclude postage)


PROMO VALIDITY - 29/05/2017 sehingga 09/06/2017


Promosi nie valid utk tempoh lebih kurang 2 minggu sahaja tauu... so korang kalau berminat kene grab it fastttttt ookk sebab stock adelah terhad.. kalau dah sold out sila laah sentap! hahahaha...


To purchase.... sila CONTACT KAK NEEN AT 019-3769459 or email me at naazneenfaiqa@gmail.com ok!


Jangan lupa kelebihan tudung sarung express Kak Neen okkk..


As usual kelebihan dan konsep tudung sarung express Kak Neen adelah IRONLESS!!!


Yerr.. korang tak yah susah2 nak gosokk ok... sbb material tudung sarung express DEANA nie adelah dari jenis moss crepe lycra yg memang tak perlu di gosok!


Kelebihan yg seterusnya adelah ianya STRETCHABLE! Yesss.. kali nie punyer kain adelah super ohsemmm... Kak Neen buat satu saiz jer tudung nie.. tapi insyallah utk semua bentuk muka boleh muat kalau sarung tudung DEANA nih!


So korang yg muka agak bam bam.. kalau sebelum nie korang beli tudung kak Neen yg lepas2 tu rasa macam ketat skit bukaan muke dia tu.. then korang kene grab tudung sarung express DEANA nie ok sebab material moss crepe lycra nie adelah stretchable!


IMG_2771 copy

IMG_2772 copy

IMG_2773 copy

and then kelebihan lain tudung DEANA nie sudah semesti nya sejuk, ringan, tidak jarang serta labuh di bahagian depan dan belakang!


Dah... cepat capai phone tu and terus Whatsapp Kak Neen ok!! :D

Friday, May 26, 2017

Setelah Terbantut Buat Seketika.. Kini ia Kembali.. Coming Soon!


Huwwaaa.. rinduu nyaaa kat Naazneen Faiqa!


Actually bukan Kak Neen jer yg merindui Naazneen Faiqa… tak sangka ramai gak customer2 yg merindui Naazneen Faiqa rupanya!


Untitled

Ni salah seorang loyal customer Naazneen Faiqa yg dah tak sabar menanti kemunculan product terbaru dari Naazneen Faiqa!


Terima kasih pada customer2 yg masih setia dgn kemuculan produk dari Naazneen Faiqa.. terharu sgt Kak Neen nie… ingat kan dah lama menyepi takde org dah ingat kat Naazneen Faiqa.. huhu.. rupa-rupanya telahan Kak Neen meleset…


Syukur alhamdulillah.. dari sini Kak Neen tahu yg produk Kak Neen telah melekat di hati para customer Kak Neen.. ini yg membuatkan Kak Neen lebih bersemangat utk carik kain2 yg ohsemm agar ia akan terus kekal melekat & subur di hati kalian semua!


Setelah agak lama Naazneen Faiqa menyepikan diri atas faktor2 kesihatan lady boss yg kurang memberangsangkan sejak hujung tahun lepas… alhamdulillah.. kini Naazneen Faiqa kembali dgn koleksi tudung sarung express yg sudah semestinya menjadi Signature Collection dari Naazneen Faiqa!


Untitled

Untitled

Tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa… ade 6 tona warna pilihan utk koleksi terbaru tudung sarung express yg bakal Kak Neen release pada minggu hadapan!


So apa lagi you ollzz.. siap sedia utk korek tabung cap ayam.. cap itik.. cap kucing.. cap harimau-maybank.. hahahahah..


Serious koleksi kali nie.. kain dia sangat2 ohsemm!!! Siapa tak grab koleksi nie.. memang rugiii.. rugiiii.. rugiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!


Point paling utama yg membuatkan tudung nie super ohsem adelah kerana.. kain dia tak perlu di gosok.. kain dia super sejuk & comfortable.. kain dia ringan tapi tak jarang… Soft awning yg Stretchable!


Hah! Percaya lahhh.. kalau aku ckp best and ohsem tuu.. korang kene percayaaaaaaaa okkkkkkkk… kalau tak nak percaya pun takpe… Sis tak marah pun! Tapi sis marah bile dah sold out.. korang baru datang nak beli.. then bile sis ckp dah sold out.. korang keluarkan icon air mata.. Hahhahaa..


Ok.. tunggu tau!! minggu depan jer Kak Neen akan release koleksi terbaru nie… stay tune okkk! :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails