COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Thursday, August 25, 2016

Nak Update Yang Mana Satu Dulu?


Alhamdulillah... akhirnya cerita percutian di Maldives dah pun settle.. now ade beberapa lagi cerita percutian Kak Neen yg tengah beratur tunggu giliran masing2 utk di releasekan di blog Kak Neen ni!


Antaranya...


BALI

The Kayon Resort & Spa, Bali


SWISS

Switzerland


MANGALA

Mangala Resort & Spa, Kuantan


PHUKET

Uzen Maya, Phuket


PACIFIC REGENCY

Pacific Regency Hotel Suites


Haaa... amekkk... So korang nak Kak Neen update cerita percutian yg mana satu dulu nieehhh??? Sila bagi urutan di ruangan komen! Ahahaha..

Pleaseee jgn kata nak suruh Kak Neen update cerita Swiss dulu sebab gambar percutian di Swiss lah yg paling banyakk tahap riban ribunnn nya! Huhu... bagi lah aku berpanas skittt.. kasik aku update kat tempat percutian yg pendek2 tu dulu okk! Hehe..


Tapi before Kak Neen proceed dgn cerita2 percutian Kak Neen yg seterusnya nie.. Kak Neen nak share satu lagi episod cerita sedih yg Kak Neen lalui petang semalam... will share that story in my next entry yea!

Wednesday, August 24, 2016

My Axis Crown Condo Latest Update!


Macam yg aku penah ckp sebelum nie.. kalau ikutkan hati rasa macam malas nak update pasal perihal rumah aku yg dah 6 tahun tak siap2 nie.. tapi bile mengenangkan blog nie lah tempat aku meluahkan perasaan... dan jugak tempat aku menyimpan segala kisah suka dukaaa dlm kehidupan aku selama hari nie... so aku rasa aku kene jugakk update pasal perihal rumah nie.. so esok2 bile dah tua.. kot aku dah tak berblogging lagii.. ade lah bahan bacaan buku skrap yg mengimbau segala susah payah utk aku dptkan rumah ku tangisan ku tu! Huhu..


Last Sunday... kiteorg para pembeli yg teraniaya nie ade meeting dengan calon liquidator... liquidator nie maksudnya adelah satu company yg dilantik utk wide up/ remove developer nammm jahanam tu! Alah senang citer liquidator nie ibarat Rescuer ataupun orang tengah yg dilantik utk selamatkan projek perumahan kiteorg yg terbengkalai nie la!


Before this kiteorg dah ade 2 calon liquidator dah... so last Sunday kiteorg meeting dgn calon yg ketiga... selepas pada nie baru lah kami para pembeli akan buat pemilihan liquidator pulak! Nak pilih liquidator nie pun nak kene betol.. tak leh salah pilih.. kang tak pasal-pasal banana beranak 2 kali! Huhhh!!!


Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Ini antara slide presentation dari liquidator last Sunday... based on their presentation.. katanya kalau setakat nak siapkan rumah tu tak lama.. paling lama pun dlm 1 ½ tahun jer.. yg lama proses nak berhadapan dgn manusia.. meaning all kind of procedure be like nak face pengurusan sana.. pengurusan sini.. jabatan sana.. jabatan sini.. itu yg makan masaa... itu belum lagi nak dptkan persetujuaan dari semua buyer on how they want to proceed with this project... kalau ade buyer yg tak nak pilih the same liquidator.. memang hazabb laa..! katanya we need at least minimum 75% buyer to agree with this selection!


Bunyi macam senang... nampak macam mudah.. tapi percaya lah.. nak deal dgn manusia ni lah part yg paling susah sebenarnya... bukan senang okk nak dpt kan keputusan sebulan suara... first step macam kiteorg nak amik tindakan undang2 nie pun cukup lahh.. bukan semuaaaa buyer bersetujuu... ade yg selfish... just nak wait and see.. ade yg tak confident dgn our committee’s member’s effort... memang sakit hati gilerrr tengok ragam manusia macam nie... !


Dah berada dlm condition seteruk ini pun masih ade lagi yg nak buat perangai dan tak nak bersatu paduu! Hummpphhh.. dugaaann duggaaann.. nasib aku bukan committee memberss.. committeee kiteorg adelah tergolong dari org yg sgt penyabar.. aku layak utk jadik committee utk tarbiah kan manusia2 yg pendek akal boleh lahh... aku geramm jer.. rasa nak sembur sekor2 yg tak nak bersatu dlm mendapatkan hak masing2!


Tapi nasib baik lah dlm pada ade manusia yg tak nak bersatu tu... kami para pembeli masih berada di pihak majority yg nak bertarung kes nie sehingga ke titisan terakhir... so sapa yg tak join tu diaorg tak kan dpt free ride pun... towards the end.. they still have to face their own problem later on! Yg penting skg nie our baby property nie dah berada dlm satu tahap yg lebih positif dan positif!


Mengikut kata liquidator.. kalau semua proses berjalan lancar.. paling awal dlm masa 3 tahun rumah kiteorg tu boleh disiapkan.. tapi kalau keadaaan perjalanan nak selamatkan rumah nie penuh onak dan berliku.. maka ianya boleh mencecah sehingga 4-5 tahun lama nyaaaa!! Huuuwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..... lambat lagiiii nak merasa duduk umah sendiri! Sobss.. sobss...


Kesedihan tak abis kat situ... kepiluan pulak di tambah apabila liquidator bagitahu that mcm mana pun nanti kami tetap kene bayar additional cost utk rumah kiteorg tuu! Ye lah sebab now loan dah 90% disburst kat developer nam jahanamm tuu... yg tingaal lagi 10% jer.. dah buat roughly estimation kalau 10% utk setiap unit di kumpul pun rasanya takkan cukup utk new developer tu nak complete kan project tu dgn jayanyaa.. which ade logik nya lah jugak kan.. now cost semua dah naik.. dgn GST nya lagiii.. so at the end kesimpulannya.. kami para pembeli tetap menjadik mangsaaa keadaan!


Kalau buyer nak rumah.. kiteorg kene get additional loan lah utk top up pada additional cost tu nanti.. according pada calon liquidator tu hari tuu.. setiap unit maybe kene top up around 20-35% dari harga rumah.. contohnya macam rumah aku tu aku beli dgn harga RM177k.. so kalau 30% aku kene top up.. so around RM60k lah later on bile umah aku tu dah siap aku kene bayar! Huuuuuwwwwwwwaaaaaaaaaaaaaaaaaa....... duit tu dah boleh buat fully renovation okkk!!!!! :(


So now buyer ade pilihan.. kalau rasa tak nak top up.. kiteorg boleh let go kan rumah tu kepada new developer tu nanti.. ibaratnya macam kiterog jual lah unit kiteorg tu kalau seandainya kiteorg tak mampu nak top up duit lagi or memang nak let go kan rumah tu terus.. tapiiiiiiiiiiiiiii... seandainya kalau kiteorg nak jual pada new developer tu nanti.. developer akan beli pada harga yg kiteorg beli rumah tu tauu dan bukannya pada harga pasaran skg!


Contohnya rumah aku tu aku beli pada harga RM177k.... so kalau aku rasa aku tak nak dah rumah aku tuu.. aku tak mampu nak top up RM60k lagi utk dptkan rumah aku tuu.. so aku boleh jual rumah aku tu pada new developer dgn harga RM177k jugak.. walaupun skg harga di pasaran rumah aku tu dah boleh mencecah RM500k dah skg nie.. tapi aku tak boleh jual pada new developer pada harga RM500k tuu... still ade kerugian sedikit disitu.. sebab ye lah bila kite beli property kalau kite nak jual mesti kite nak ade keuntungan sedikit kan! huhu...


Entah lah.. kalau ikutkan hati memang aku rasa nak let goo jer umah tu.. tapi kene fikir panjang.. mana nak dpt propertyy dekat area Ampang... dgn harga RM200k++ lagi skg nie?? susah kot skg nie nak beli rumah yg bawah pada harga RM500k.. kalau ade pun studio unit square feet kecik! Itu semua aku kena amik kiraaa... tak boleh ikutkan hatiii yg marah nie sgt.. kene fikir panjang.. walaupun kalau seandainya kene top up duit up to RM60k sekali pun.. harga rumah aku masih lagi tak cecah RM250k which is still okk for having a house around Ampang with 1041 square feet!


Untitled

Teruskan melangkahh dgn senyuman.. insyallah Allah ade bersama dgn insan-insan yg teraniya!


Korang teruskan berdoa utk kak neen yer... moga2 di permudahkanlah segala urusan yg melibatkan projek perumahan Kak Neen nie.. sayang korang kuat-kuatt!


6 tahun aku tunggu nak duduk umah sendiri... 6 tahun aku simpan perasaan nak deko-deko rumah sendiri...


Macam-macam impian dan angan-angan yg dipendamkan selama hari ini... then tetiba terfikir entah sempat atau tidak nak merasa duduk rumah sendiri & deko-deko makeover rumah sendiri! :(


Untitled

So skg tak pedulikkkkkk dahhhhh! Sudah tiba masanya utk deko & makeover rumah sewa yg aku duduki kini pada kadar yg paling minimal! Dgn harapan kalau ditakdirkan tak berkesempatan nak dpt merasa duduk rumah sendiri... at least now dah dpt melepaskan keinginan mendeko & makeover rumah yg aku duduki!


Aku berdoa agar aku dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki dan berpeluang utk menduduki rumah ku tangisan ku itu! Insyallah... amin!

Tuesday, August 23, 2016

Tips Untuk Bercuti Di Kepulauan Maldives!


Ramai jugak yg tanyer itu ini.. begitu begini kat aku pasal percutian ke Maldives nie… so hari nie aku nak share ngan korang beberapa tips yg boleh korang jadikkan rujukan seandainya korang nak bercuti ke Kepulauan Maldives!


Okk.. Tips pertama yg aku nak share ngan korang adelahh…


RAJIN BUAT CASE STUDY


Kalau korang nak dpt kan good deal.. silaa jgn malasss buat case study ok! Banyakkan buat kerje google menggoogle… Pakcik gOOgle kan baik.. korang google lah apa sahaja… insyallah korang akan dpt jawapan! And then korang kene banyak buat comparison.. baca review especially di trip advisor sebab Maldives nie tempat international.. so ramai tourist akan bagi review di TripAdvisor! Actually tips nie bukan utk trip ke Maldives nie jer.. korang boleh guna utk apa jugak vacation plan yg korang nak buat..


Bile dah baca review, buat lah comparison antara beberapa hotel yg korang dah list kan tuu… so kalau best, then kene tengok harga pulak.. kalau harga berpatotan.. dpt good deal.. jgn tunggu2 lagi dah.. ade duit purchase jer terus! Ahaha… betol tauu.. kadang tu kalau ko put on hold.. silap haribulan good offer tu ko takkan dpt lagi dah.!


BUDGET


Apa pun yg korang plan.. semuanya bergantung kepada budget kite jugak! Kalau budget ciput.. tapi teringin nak pegi ke Maldives.. rasanya ade jer package yg murah.. tapi kalau nak stay kat private island yg macam aku duduk kat Centara Ras Fushi nie mcm susah skit lah kot nak dpt yg low budget.. biasanya private island nie hotel dia semua nya boleh tahan mahal.. kalau utk package murah tu korang boleh stay dekat Male town jerr.. then just amik day trip ke private island and do their island hoping activities.. aku tak pasti berapa budget utk day trip macam nie.. tapi aku tahu ramai dah org malaysia pegi ke Maldives buat concept gini… again.. nak tahu sila jgn malas mengOOgle okkk!


PILIHAN HOTEL/RESORT


Pilihan resort nie sgt penting… pendek kata kat mana2 pun ko stay… air laut dia confirm bersih dan jernih.. Cuma bile dah 2 kali ke travel ke Maldives nie.. setiap resort tak sama dia punyer bentuk muka bumi nyaa… ade resort air dia jernih and ko tengok macam biasa2 jer.. and ade resort kawasan pantai and air laut dia adelah luar biasa!


Tak paham apa yg aku maksudkan kat sini>? Ok contohnya macam nie laa aku bagi..


1-IMG_4369 copy

2-IMG_4300 copy

Nie gambar aku waktu kat Centara Ras Fushi Resort…


3-P1030257 copy

4-P1030163 copy

And nie gambar dekat Club Med Kani!


Nampak tak apa perbezaan dia?? Air lautt dia tuuu still jernih bersih.. Cuma atas faktor bentuk muka bumi di kawasan persekitaran kedua dua resort tu yg memberikan effek yg sgt berbeza! To be honest aku lagi sukeee perairan di kawasan Centara Ras Fushi Resort berbanding dengan Club Med Kani di Maldives nie…

Kat Centara tu aku rasa mcm aku swim kat dlm such a big nature swimming pool… air dia macam kaca… tahap kedalaman dia memang enjoy giler utk swimming… While dekat Club Med nie… kawasan perairan dia terlalu cetekkk which kurangg syiokk lah nak mandi manda.. and then dari segi permandangan panorama sekeliling we both still prefer Centara Ras Fushi berbanding Club Med Kani.. hehe.. ini yg aku ngan en.teman rasa lah yer… if korang rasa sama jerr.. then tak yah susah2 nak fikir kan tips nie.. just abaikann ajerrr ok! Ahahah.. sebaik baiknya korang buat lah case study utk setiap resort yg korang survey… tengok gambar kawasan perairan dia jugak utk memberikan kepuasan maksima..!


Kat Maldives nie memang ade banyak sgt pilihan hotel dan resort… price range dari murah sampai lah yg paling mahal… so bile nak buat pilihan resort nie.. kalau korang ade banyak duit and then plan nak stay lama kat Maldives.. korang boleh pilih resort yg accessible by Air Taxi.. biasanya resort2 yg accessible by Air Taxi nie adelah resort2 yg exclusive dan terletak jauh dari Male Town/Airport! Tapi kalau korang punyer budget yg at medium range… korang boleh stay dekat private island yg berdekatan dengan Male town/Airport.. kalau nak paling murah.. macam aku ckpkan tadi.. korang boleh stay kat Male town jer…


5-map-maldives

Pasal tu aku ckp jgn malas menggOOgle.. kalau nak paham kepulauan Maldives tu macam mana.. korang boleh refer kat map nie hah.. Maldives nie dia ade banyak Atolls.. atolls nie lebih kurang macam kepulauan-kepulauan kecil laa.. so macam aku hari tu duduk kat Centra Ras Fushi yg terletak di North Male Atoll… dekat sgt kan dgn Male Town.. hehe..


Oh lagi satu tips waktu nak purchase hotel.. kalau boleh carik lah hotel yg bagi option Pay Later which means waktu korang buat booking online tu.. ko just perlu secure your booking with credit cards! Nanti upon your check in kat hotel baru diaorg akan deduct your credit card.. tapi kalau korang tak turn up langsung and tak buat early cancellation confirm2 lah korang punyer credit card akan kene deduct jugak yer… ini procedure normal kalau korang booking with credit cards.. kalau korang takde credit card… macam mana nak buat booking?? Haa.. ini aku tak pasti.. sebab aku semua booking aku buat via credit!


PILIHAN BILIK PENGINAPAN


Tapi seandainya lah korang nak stay dekat private island.. kalau berkemampuan korang stay lah terus dekat bilik jenis water villa.. walaupun mahal tapi sumpah berbaloi-baloiiii!!! No regrets.. confirm tak menyesal walaupun duit banyak habis! Ahahah.. sebab Maldives is about experiencing their water villas tauu!


Bile dah duduk kat water villa.. make sure spend most of the time kat water villa laa.. jgn laa ko stay kat bilik jenis water villa.. lepas tu ko busy seharian dgn aktiviti luar.. unless ko kaya maka boleh jer nak duduk gaya macam sekali pun! haha.. macam aku pegi hari tu memang puas hati sgt2 sbb aku spend most of the time dekat water villa jerr setiap hari.. aku takde ke mana-mana pun sebab memang betol2 nak menikmati kediaman water villa tu jer.. rugi wooo kalau banyak buang masa dgn buat aktiviti2 lain and tidak berada di kawasan sekitar area water villa…. Bayangkan.. kite bayar water villa tu mahal2 lepas tu kite tidak menikmati keindahan water villa tu semaksima mungkin.. oh rugii.. rugiii sgt!


Seandainya korang plan nak stay kat private island macam kat Centara Ras Fushi but at the same time korang nak jugak buat pelbagai aktiviti lain seperti parasailing, ½ day snorkeling trip, diving, whale watching, island hoping, fishing.. and etc… aku suggest better korang pilih utk stay dekat beach villa jer lah! Beach villa nie jauh lebih murah berbanding water villa.. but yet the choice is yourss… buat lah pilihan yg bijakk ok! :D


CURRENCY / CASH


Kat Maldives diaorg guna Maldivian Rufiyaa… tapi kalau kat hotel/resort.. diaorg semua menggunakan currency USD yerr… Maldivian Rufiyaa tu biasanya banyak diguna pakai di kawasan sekitar bandar dia seperti di Male.. kalau korang nak shopping.. better convert duit ke Maldivian Rufiyaa…


Macam aku dah dua kali pegi Maldives.. aku tak buat any currency exchange sebab aku takde buat aktiviti shopping moping… mcm kat Club Med Kani aku punyer pakej dah full board… so dah bayar melalui credit card.. kat Centara Ras Fushi pun sama jugak… aku tak bawak cash langsung sebab apa sahaja expenses aku kat hotel tu aku bayar ngan credit card!


SHOPPING


AKu tak pasti apa yg ade kat Maldives nie menarik utk korang buat aktiviti shopping… korang cuba lah carik blog2 lain yg boleh bagi korang info pasal shopping nie… yg aku tahu kalau nak shopping souvenir ke apa.. korang boleh shopping dekat Male town la…



SKIN CARE


6-IMG_5629 copy

Aku pakai Sun Play nie as my skincare protection.. memang best produk nie.. mahal skit.. aku tak ingat berapa hinggit entah utk botol besar nie.. rasanya around RM20-30 kot.. tapi memang byk membantu dlm menjaga kulit muka kite laa…


Satu bende yg aku selalu buat bile aku pegi vacation kat tepi pantai or kepulauan… bile nak mandi laut… aku akan pakai foundation & bedak tebal-tebal… ianya sebagai salah satu langkah utk protect my skin dari sunburn dan jugak utk kurang kan tahap kehitaman! Hahaha..


7-G0710641 copy

So bile mandi di tengah panasss berdepinggg.. tak lah aku risau kulit muke aku terbakor terukk ke hape… kulit muke pun tak menggelupass… alhamdulillah effective jugak lah utk aku…


Ini Sunblock protection cara aku.. mula-mula aku akan pakai moisturizer, then apply SunPlay sunblock protection tu.. then aku tepek foundation tebal2.. then aku pakai bedak tebal2…


IMG_4825 copy

lepas tu boleh lah ko pi tadah muka kat tengah matahari yg panas berdeping-deping tuu! Hehehe..


IMG_5890

Ini gambar selepas pulang dari Maldives.. see.. tak nampak hitammm sgt kan kulit muke aku? Heheh.. gambar nie takde effek editing apa2 yerr.. ini gambar versi nofilter gituu!


BEST TIME TO VISIT MALDIVES


Ini antara tips paling penting aku nak share ngan korang.. bile kite nak travel nie… sebaik-baiknya check when is the best time to visit that particular place that you want to visit.. macam mana nak check? gOOgle kan ajerr laaaa.. confirm keluar info2 nie semua…


So macam Maldives nie… the best time to visit adelah pada bulan APRIL! Yess.. which is really2 truee… dulu waktu first time aku ke Maldives.. aku pegi bulan 5… time tu cuaca dah start ade hujan2… and then windy and gloomy… kalau dtg musim hujan and gloomy nie… air laut akan lebih bergelora… tak best lah sbb air laut tak clear.. nak snorkeling pun tak boleh sgt… so kalau pegi pulau nie seelok-eloknya pegi pada waktu cuaca yg panasss terikkk and langit ceraahhh terang benderang.. bile cuaca cantikk macam nie.. baru lah air laut tu lebih tenang dan boleh dpt effek air berkaca which amat sesuai utk buat aktiviti snorkeling dan and then panorama di sekitar perairan pantai jugak akan kelihatan cantikk secantik cantikknyaa..


IMG_4631 copy

Untungg Acikk lahir dlm bulan April.. so tu yg tak pasal-pasal dpt lah ke Maldives dlm bulan April! Ahahaha…


MAKANAN


Ok.. walaupun Maldives nie 99% penduduknya adelah beragama islam.. tapi for your info kebanyakkan private resort dkt sana tetap ade serve pork tau.. macam dekat Centara resort yg aku duduk tu.. dia ade section for Maldivian Halal Food and jugak ade satu Arabian restaurant.. tapi kalau nak lagi senang… tak nak pening2 kan diri dgn perasaan was-was.. aku nasihatkan sila lah bawak food sendiri jer dari Malaysia… bawak Brahim’s produk banyak2.. bawak Maggie Mee banyak2… haha.. settle masalah makanan!


Ok.. itu jer lah kot antara tips yg aku dpt kongsikan ngan korang utk Maldives trip nie.. kot kalau korang ade nak tahu any other tips yg aku tak cover up kat sini.. just drop your comment here and insyallah aku akan jawab kat comment korang tu nanti ok! ;)

Wednesday, August 17, 2016

Update Terkini Kisah Rumah Aku Yang Dah 6 Tahun Tak Siap Tu!


IMG_8833

Dah lama rasanya aku tak update pasal rumah aku Axis Crown Condo nie! Last aku update bulan lapan tahun lepas.. eh nie aku update bulan lapan tahun nie... haa.. kire genap setahun dah lahhh aku tak update pasal rumah ku tangisan ku tuu! sobss... sobbss... :(


Actually kalau ikutkan hati nie rasanya mau mcm2 dah aku update pasal rumah aku kat blog nie... tapi aku rasa ade baik nya jugak aku tak update sebab aku rasa kalau aku update aku akan lebih banyak maki hamun developer jahanammmm tu jer kekdahnya! Aahahaha...


Siapa yg tak tahu al-kisah rumah ku tangisan ku nie boleh lah refer pada entry2 aku under AXIS CROWN CONDO nie yer... senang korang nak paham kan apakah masalahnya kalau korang dah khatamkan kisah rumah ku tangisan ku tu! Aku tak koser dah nak cerita balik kisah disebalik rumahku tangisan ku nie sebab panjang sgt kronologi dia.!


Siapa yg follow FB aku tahu lah latest update pasal rumah nie sebab aku dah pun update status since kelmarin... so hari nie aku still nak share kan kisah nie kat sini... al-kisahnya.... setelah hampir 6 tahun rumah kami dibiarkan terbengkalai secara sengaja oleh developer nam jahanammmm... kami para pembeli Axis Crown Condo telah cuba sedaya upaya utk mendapatkan kembali hak kami secepat mungkin! Jalan keluar lain takde melainkan kami para pembeli bersatu utk menyingkirkan developer namm jahanammm tu dari projek perumahan kami dgn mengambil tindakan undang-undang di mahkamah!


Nak senang citer... kiteorg nie para pembeli nak mintak ceraiii lah dari developer durjana tuu since developer jahanamm tu tak nak siapkan umah kiteorg... so daripada kami terus di gantung tak bertali... adelah lebih baik kami memfailkan permohonan cerai dari developer jilake tuh! Haha..


Kang mesti ade yg nak tahu kenapa developer jilake tu tak nak siapkan rumah kiteorg? Jawapannya – developer jahanammm tu tak nak bayar LAD claim pada setiap buyer.. kalau korang tak paham LAD claim tu apa.. sila carik entry2 aku yg sebelum nie.. rasanya aku ade terangkan apakah itu LAD claim! Tapi senang citer LAD claim nie adelah ibarat macam duit pampasan yg perlu di bayar oleh pihak developer kepada pembeli seandainya developer lambat menyerahkan rumah kepada pembeli mengikut tarikh yg telah di tetapkan di dalam perjanjian jual beli!


So macam rumah aku nie mengikut perjanjian jual beli sepatotnya kami dpt kunci urmah pada 10 May 2010... tapi till today tak dpt2 lagi kunci.. so secara total rumah kiteorg dah terbengkalai selama 6 tahun .. so ko bayangkan lah berapa banyak developer durjana tu nak kene bayar LAD claim pada setiap buyer! Ini adelah salah satu faktor utama yg membuatkan developer nam jahanamm nie tak nak siapkan rumah kiterog.. sebab kalau dia siapkan jugak.. dia memang kene bayarrr LAD claim tu kat kami!


Selepas sekian lama kami para pembeli menaruh kepercayaan yg sgt tinggi pada pihak developer.. selepas janji tinggal janji... setiap tahun memberikan janji2 palsu.. so end up kiteorg dah takde pilihan melainkan nak removed developer durjana nie daripada meneruskan projek perumahan kami nie.. bile kepercayaan dah takde.. jgn harap lah nak ade rundingan damai ke apa.. sbb tempoh berunding dah diberikan terlalu lama... kepercayaan telah di cabuli.. senang citer developer Conman mcm nie memang tak boleh nak dibagi ruang utk berunding lagi sebab at the end dia akan hisap darahhh ko sehingga ke titisan yg terakhir!


Nasib baik lah kiteorg buyer nie dpt bersatu utk amik tindakan undang2 kat developer jilake tuh.. walaupun tak 100% buyer bersatu dlm mengambil tindakan undang2 mahkamah nie.. tapi kami tetap dpt mengumpulkan hampir separuh dari buyer utk amik tindakan undang2 kat developer jahanam nie... kiteorg tak mintak developer jahanamm tu siapkan rumah kiteorg pun sebab dah tak percaya pada janji2 palsu yg jahanamm tuh.. kiteorg mintak rumah kiteorg nie diselamatkan oleh new developer which kami sendiri yg akan pilih siapakah developer baru tuh nanti!


So nie aku bagi sedikit lebih kurang kronologi ringkas tentang proses tuntutan kami di Mahkamah:-


- Lebih kurang dlm bulan February tahun ini.. para pembeli memfailkan kes tuntutan di mahkamah!


- Then dlm bulan April... developer nammm jahanammm tu dgn lagaknya menyatakan yg dia nak melawan kes nie di mahkamah.!

- In May, developer durjana niee telah memfailkan utk membatalkan & menggugurkan kes yg kami ambil terhadap mereka!

- Pada bulan Jun,.. sessi sebutan kes permohonan developer durjana utk menggugurkan dan membatalkan kes yg dituntut oleh pihak pembeli..


- Dalam bulan July... berita gembira pertama yg diterima oleh para pembeli apabila tuan hakim yg bijaksana telah pun menolak permohonan pembatalan kes oleh developer namm jahanammm tu!


- Pada 15 August yg lalu... berita gembira kedua diterima oleh para pembeli apabila pihak mahkamah memutuskan melalui proses Penghakiman Terus (tanpa perlu melalui proses Perbicaraan Mahkamah) yg mana kami para pembeli telah menang dlm kes tuntutan yg dibuat terhadap pihak developer durjanaaa tuu... dan lagi bertambah manis apabila pihak mahkamah mengarahkan si developer jahanamm tu tuk membayar kos guaman kami sejumlah RM10,000!


Syukurrr alhamdulillahhh sgt2... after few months of fighting process kat mahkamah... akhirnya kemenangan berpihak kepada kami para pembeli! sebaik aku dpt berita nie pada hari isnin hari tu.. memang tak dpt nak kawal perasaaan maka menangis lahh aku di bucu sofa!! Rasa macam tak percaya pun ade sebab ye lah dgn keadaan dunia skg nie yg betol boleh jadik salah and yg salah boleh jadik betol.. so aku memang sejak dari awal kes nie ke mahkamah.. aku memang tak meletakkan harapan yg tinggi pun utk menang kes nie! segala nya aku serahkan bulat2 jer pada Allah.. biar lah Allah yg menentukan segala-galanyaa... aku dah penat sgt2 dah sebenarnya nak hadapi rentetan kisah rumahku tangisan ku nie...


Pada 2007 bila aku beli rumah nie memang lah aku berasa sgt gembira dan sgt2 teruja.. tak sabar nak tunggu 2010 utk dpt kunci rumah.. tapi bile delay setahun aku boleh terima lagi.. masuk dua tahun.. pun boleh bersabar lagi.. tapi bile dah start masuk tahun ketiga dan seterusnya.. memang dah mula rasa marah.. kemudian rasa sedih.. kemudian kecewa.. kemudian rasa nak mengamuk.. kemudian dah naik takde perasaan.. kemudian pasrah.. kemudian redha.. kemudian tak pedulikkk.. kemudian cuba bangkit.. kemudian berusaha melawan demi mencari sebuah keadilan... dan akhirnyaaa... kini kemenangan yg dimiliki!!


Sumpah aku just redha dan tawakal jer sebenarnya.. kalau ikutkan hati aku nie.. aku memang dah give up giler dah ngan rumah tu.. aku tak nak buat apa2 dah pun sebenarnya.. sumpah sedihhh giler kott... mana tak nya... 6 tahun bayar full bank loan utk rumah tu..but at the same time aku masih menyewaa.! Sakit hatii woiii!!!!


Memang ramai jugak yg suggest utk aku beli rumah kedua.... ohhhh.. NO NOO NOOOOOOO!! Seriously buat masa nie aku serikk sgt2 nak beli rumah dlm Malaysia nie... sudah lah tuu.. cukup lah dgn satu property nie jer... memang ade yg ckp beli rumah yg dah siap... beli dari atas tangan orgg.. yer.. yer.. betol tuu.. aku setuju... tapi aku kene fikir kalau beli rumah dari atas tangan org pun bukan mudahh.. rumah kalau baruuu cantik bersih takpe... nie kalau rumah yg keadaan dia teruk.. dah sah2 aku kene keluar duit banyak lagi nak buat fully renovation!


Haihh.. bukan senang okk! Cukup lah aku pening kepala macam nakk matikk ngan satu rumah yg aku beli niee.. lagi pun mana ade rumah yg murah lagi dekat area Ampang tuh??? Tak yah kata Ampang lah...skg nie mana ade rumah yg murah dah kat Lembah Klang nie... kalau tak cecah juta-juta tak sahh okkkk... aku dulu beli rumah aku Axis Crown Condo tu RM177k ajer.. now dah nak cecahh ½ million harganyaa....


Serious aku memang serik sgt2 dgn all this politikus sistem pembelian rumah dlm Malaysia.. cukup lah satu rumah nie jer dulu buat masa nie... aku memang tak ready lagi nak buat urusan jual beli rumah walaupun nak beli rumah yg dah siapp... sumpah aku FOBIAAA!!! :(


Tapi takpe lah.. aku anggap lah ini sebahagian dari ujian hidup aku.. aku kene bersyukur walaupun aku diuji macam nie.. at least aku masih lagi mampu nak bayar sewa rumah + bank loan rumah Axis nie... so Allah uji aku kene bersyukur jugak at the same time! Kalau ikutkan hati yg marah nie.. memangg sentapp dia tak yah nak ckp lah.. kalau boleh aku memang nak sulaaaaa developer durjanaaa tuu.. aku nak siksaaa dia cukup2 macam mana dia siksaaa kami semua para pembeli nie! eeeiiii... gerammmm aahhH!


Nasib baik lah kat dlm Sales and Purchase (SnP) kiteorg ade satu clause yg menyatakan kalau common facilities rumah kami tu tak siap pada tarikh yg telah ditetapkan, kami para pembeli boleh membuat tuntutan LAD claim dari developer.. so kami gunakan clause nie di mahkamah sebagai salah satu proses tuntutan keadilan kami di mahkamah!


LAD claim dlm SnP kiteorg ade 2.. satu LAD claim for vacant possession which bile rumah dah siap baru kami boleh buat claim... and satu lagi LAD claim for common facilities which kami boleh claim seandainya developer gagal utk menyiapkan ruangan common facilities pada tarikh yg telah di tetapkan di dlm SnP! So obvioulsy kami para pembeli tak boleh nak claim LAD utk Vacant possesion sebab rumah kami tak siap2 pun lagi till today.. tapi kami boleh claim LAD for common facilities sebab terang terangan developer gagal menyiapkan ruangan common facilities pada tarikh yg telah di tetapkan di dalam SnP!


IMG_8829

Rumah ku tangisan ku yg nampak macam dah siap... tapi sebenarnya tak siap2 pun lagi! Ini view dari MRR2... siapa yg familiar dgn area ampang.. tahu lah rumah Axis Crown nie kat mana.!


Ramai yg tanyer aku... apa lagi yg tak siap ngan rumah Kak Neen tu??? Tengok dari luaran macam dah siappp jerr!! Yerrr.. memang secara zahir dia nampak mcm dah siap.. tapi secara batinn dia belum lagi siapp dik noonn oiiii!! Fasa 1 – apartment Axis Residence, Fasa 2 – SOHU & Axis Atrium Fiesta Mall memang dah siap and dah pun di diami oleh penduduk... tapi diaorg duduk dgn temporary CF jer... Fasa 3 – Axis Service Condo nie yg tak siap sepenuhnya..!


So secara total memang nampak dgn mata kasar dah siap... tapi as I said earlier.. developer jahanam tu sajaaaaa draggg proses nak siapkan rumah nie sepenuhnya sebab dia tak nak bayar our LAD claim for vacant possession... haihh.... actually kerja Conman nie.. jenuh kalau nak explain in detail.. dia buat macam2 onar.. pusing sana pusing sini sebab dia tahu cara2 nak meloloskan diri bile nak buat keje jahat mcm nie!


Even now nie bile kiteorg buat tuntutan nie.. kiteorg bukan dpt tangkap the actual developer culprit tu tau.. sebab the actual developer who is the mastermind ibarat seolah-olah dah ‘mengeluarkan diri’ dia sebagai developer yg bertanggungjawab ke atas project perumahan kiteorg nie... paham tak??? Kalau tak paham again.. sila refer pada entry2 lama aku about Axis Crown Condo nie.. aku dah penah cerita dah semua history pasal developer durjanaaa nie!


So what’s next?


Kiteorg para pembeli tengah tunggu our lawyer’s update! Rasanya insyallah lepas nie kami akan membuat tuntutan utk nyahhhh kan dan keluarkan developer durjanaa nie dari terus memegang projek perumahan kami! Bile dah dpt keluarkan developer durjanaaa tu.. baru lah kami para pembeli akan membuat pemilihan sendiri siapakah developer baru yg berhak utk meneruskan dan menyelamatkan projek perumahan kami nie!


Phewww.. nie lagi satu prosess yg akan melibatkan wang ringgit jugak nie... bile new developer masukk... confirm dia akan buat re-assessment utk the whole tapak projek... now after 6 years.. confirm harga barang pembinaan dah naik.. dgn adenya GST lagi.. memang tadaah pokett jer lah utk keluarkan extra riban riban moneyy laggii dan lagii! :(


Takpe lah... daripada rumah tu tak dpt langsung.. daripada nak kene beli rumah baru yg kos dia dah nak cecah juta2... bertabah jer lah utk tampung extra cost yg tak pasal-pasal nie.. pasal tu aku kata aku tak terfikir lagi nak beli rumah baru or second property sebab aku rasa aku nak fokuskan pada settlement rumah ku tangisan ku nie jer dulu....


Entah berapa lama lagi aku kene tunggu utk dptkan rumah ku tangisan ku nie pun tak tahu lah... rasanya mauu lagi 3-4 tahun lagi kottt baru boleh dpt di genggaman.. jauh lagi perjalanan nie.. sobbss... sobbbss....


By the way.. di kesempatan nie aku nak ucapkan jutaan terima kasih kat korang semua yg sudi mendoakan yg baik-baik buat aku selama hari nie.. serious aku terharu sgt dgn support yg korang berikan kat aku! Aku mungkin tak mampu nak membalas budi baik korang.. Cuma aku turut mendoakan yg baik2 buat korang jugak... semoga Allah SWT senantiasa merahmati kalian semua hendaknya! Amin...

Friday, August 12, 2016

Pengalaman Naik Flight Business Class Yang Mendebarkan!


Nie nak citer.. waktu kiteorg beli tiket flight ke Maldives nie.. MAS ade buat offer utk kite buat seat upgrade! Aku kan beli tiket economy class.. so dia bagi offer utk kite buat bidding utk upgrade seat kite ke business class.. aku malas nak layan offer2 macam nie.. tapi en.teman la ckp why not kite try jer bid.. kalau nasib kite dpt.. dapat laaa... aku ckp tak yah lah membazir duit... baik simpan duit tu utk beli flight tiket yg lain pulak... tapi en. Teman ckp.. takpe laa.. bile lagi nak merasa naik business class.. dah ade offer bidding macam nie.. cuba jer lah...


Dah en.teman nak sgt.. aku pun layan kan aje lah... so kiteorg pun bid utk business class seat utk flight dari MALDIVES – KL... Kiteorg bid yg paling murahh iaitu pada harga RM314 satu kepala.... bid nie kiteorg buat before kiteorg fly to Maldives tau... so bile kiteorg kat maldives.. tetiba en.teman dpt msg credit card deduction sebanyak RM628! Then at the same time.. kat phone aku dpt email notification yg mengatakan tahniahhhh sebab berjaya bidding seat Business class! Ahahaha...


44-IMG_5815 copy

Maka waktu nak balik tu.. kat airport dengan bergaya nya lah aku gie beraturrrr di Business Class lane utk check in! Ahahhaa...


43-IMG_0249

Nie lah email notifications yg aku dpt tuu... tak pasal2 kene bayar lagi RM628! Haihh.. en.teman punya pasal lah nie!


45-IMG_5811 copy

Sukeerrr lerr tuu dpt memenuhi impian dia nak naik business class! Ceh!


46-IMG_5813 copy

Thank you BayBeeeeeeeeee sbb you punyer keinginan.. I pun dpt lah merasa naik business class! Ahaha...


47-IMG_5826 copy

Bile dah check in.. wahh.. dpt macam2.. terus mood jakun is on! Hahah.. well first time lah katakann.. so harus lah jakii kan! hehe..


48-IMG_5825 copy

Bile purchase Business Class automatik kite akan dapat access to MAS private lounge.. so dpt lah makan free kat sini.. sesuai sgt lah utk kiteorg yg belum makan malam lagi nie! haha...


49-IMG_5818 copy

Gaya seorang Dato di private lounge! :p


50-IMG_5824 copy

Gaya seorang bibik yg dah hitam legammm! dah nak balik.. mood jadik datin dah kelauttt dahhh kekdahnya! Hahaa...


51-IMG_5822 copy

Selection of food kat MAS lounge nie so soo jer la... boleh lah sekadar utk buat lapik perot sebelum makan kat dlm flight!


Untitled

Nie satu pengalaman yg macam agak cuakk jugak lah... haha.. tengok waktu dah masuk utk boarding.. tapi kiteorg yg duduk dlm MAS lounge nie masih lagi belum di panggil utk boarding ke dlm flight... pelikk niee.. so aku pun tinjauuu ke luar.. tengok macam sunyii sepi jer keadaan kat luar tuu.. haih... susah plak hati akuu... kangg tertinggal flight sajaaa jerrr... end up pegi tanyer kat staff kat dlm lounge tuu.. nanti diaorg akan bagi tahu ke bile masanya kiteorg patot boarding utk business class seat nie?? then staff tu ckp yerr! ahaha.. kantoiiii! Nampak sangat first time naik business class... ahahah.. wattteberr lahh.. pengalaman pertama harus lah nampak jaki.. baik bertanyer daripada nak berlagak tahu sudahnya kangg tak pasal2 kene tinggal flight! Hahaa..


Rupanya org2 yg duduk business class nie tak perlu nak beratur lama2 utk masuk ke dlm kapal terbangg... kiteorg adelah org yg terakhir sekali masuk ke dlm flight... wow.. VIP sgt pengalaman nie! hahaha..


Untitled

Sekali imbas seat dia macam biasa2 jer utk business class nie.. tapi bile kite duduk kat bahagian business class nie kite still akan dpt merasa perbezaannyaa seperti dari segi layanan cabin crew.. dari segi menu makanan... dari segi ruangan tempat kaki yg lebih luas dan sedikit selesa!


Untitled

Nie antara layanan istimewa kat business classs... duduk2 jer terus kami di sajikan dgn welcome drinks & cold towel.. wow... I’m impress! Hahaha.. Ye lah.. kalau kat economy classs ko kene tunggu lepas flight dah take off selepas beberapa minit baru dpt makan minum...


Untitled

Fuhh... bergaya sungguh Dato’ Khairol minum apple juice! Pui! Ahahaha...


Untitled

Kalau duduk kat economy class mana boleh pilih2 makanan... kat business class ade menu boleh pilih menu nak makan apa hokey!


Untitled

Untitled

Ini lah menu pilihan hidangan utk Business Class flight dari MALE – KL ... ok laa.. boleh lah menu dia!


Untitled

Untitled

Kiteorg amik menu satay & pasta.. kongsi2 rasa dan makan!


Untitled

Acikk dah laparrr.. so acikk bedal satay duluuu!


Untitled

Dah settle aku & en.teman bedal satay.. flight kiteorg masih tak jalan2 lagi.. haihh.. jengg.. jenggg.. jenggg.. udah kenapaaaa lama sgt flight tak gerak2 nie???? ok.. amik masa berdoa dan bertafakur sekejap sebelum sambung bedal makan pasta pulak!


Dah settle makan pasta pun flight kiteorg tak gerak2 lagi... huuuwwaaaaaaaaaaaa... dah kenapa niee???? Rasanya dah delay almost 1 hour tapi flight masih tak gerak2 nie! huhu.. cuak.. gelisah semua ade nie!


Untitled

Dari tempat duduk kiteorg boleh nampak pintu cockpit terbukak...


Untitled

Then nampak pilot keluar dari cockpit...


Untitled

Then nampak beberapa org termasuk pilot dok meeting kat area pintu pesawat dan cockpit!


Huuwwwwaaaa.. whyy laaa??? Hati aku dah cuakk giler-gilerr kottt time niee.. ye lah time ni baru jer kes pesawat Air Asia yg dari Bali nak ke Singapore terhempas and kesemua crew dan anak kapal mati... lagi dgn kes2 flight MAS yg sentiasa ade isu dan perihal nya yg tersendiri.. gilerrrr tak cuakk bile flight delay lebih kurang sejam lebih lamanya????


Untitled

br /> 12 tengah malam waktu Maldives = 3 pagi waktu Malaysia... flight kiteorg sepatotnya berlepas dari Male Airport pada jam 10:45 malam waktu Maldives..


Untitled

Then lepas diaorg meeting2 tu.. ternampak ade technician masuk kat bahagian cockpit! Alaaaaaaaaaaaaaa tak besttt nyaa tengok situasi macam nie! obviously we know something is not right somewhere kan!


Setelah sejam lebih kami semua berada dlm keadaan berteka-teki... end up Pilot buat pengumuman... dia bagitahu yg Flight kiteorg tu ade masalah teknikal skit.. ade masalah dgn Air Pressure (tekanan udara)... waktu pilot nie bagi announcement.. dia boleh gelak2 lagi okkk!! Haihh.. pilot oh pilott.. org dah gemuruhhh di jiwaaaaa dia boleh plak nak buat lawak.. kengkonon nak kasik semua org chill lah eh?


Tapi elok jugak lah pilot cool macam tu.. kalau dia bagi announcement yg tegas dan serious lagi buatkan kite cuakk kan??? hehehe.. so dlm tempoh team teknikal dtg membaik pulih sistem Air pressure tuu... kiteorg baca lah apa2 ayat2 suci yg kiteorg tahu... baca doa... berzikir.. sampai lah dengar annoucement dari pilot kata flight dah ready utk take off!

Fuhh.. lega rasanya.. tapi hati tetap tak tenang selagi kiteorg tak selamat sampai mendarat kat KLIA! Alhamdulillah.. akhirnya selamat jugak kiteorg pergi dan balik dgn selamatnya... satu pengalaman naik flight yg agak mengerunkan jiwa raga laaa kali niee... huhu...


So persoalannya rasa berbaloi ke naik flight business classs nie???


Pada aku kalau naik business class utk flight yg betol2 long haul macam ke US or EUROPE ok lah kot.. sebab seat dia mesti lagi gempak dan lebih selesa... kalau takat ke negara2 asean nie aku rasa naik economy class aje udah lahh... haha.. tapi tu lah.. kalau takat nak merasa naik business class.. nak dpt kan pengalaman mcm aku nie.. boleh lah kot saja2 try naik yg dekat2 punyer jouney macam nie... kalau long haul tu utk business class takde belas ribu utk satu seat mana sah... dah seat dia gempakk.. harga dia pun harus lah lebih gempak kan?? hahahaa...


Ok lah.. lepas nie I’ll share some important tips tentang merancang percutian ke kepulauan Maldives nie ya! ;)

Thursday, August 11, 2016

Hari Terakhir di Centara Ras Fushi Maldives!


1-IMG_4830 copy

It’s really hard to say Good Bye to Centara Ras Fushi Maldives nie okk! Huhu...


2-IMG_4828 copy

Walaupun aku dah hitammm legammm.. tapi I is puassssssssss!


3-IMG_4770 copy

Bangun pagi on the last day tuu.. dgn tak gosok gigi.. tak cuci muka... aku terus keluar ke sundeck watervilla kiteorg utk melihat kedamaian suasana pagi disini!


4-IMG_4688 copy

Dlm hati waktu tu dah ckp.. I’m gonnaa missed this bluish viewwwwww badly! And yeaa.. its is damnn true laaa!


5-IMG_4766 copy

Rindu dekat tangga tuuu! Walaupun dia sekadar tangga.. tapi tangga tu adelah tangga sgt luar biasa pada aku!


6-IMG_4749  copy

Rindu dekat ikan2 yg super jinak nie yg sudi dtg jenggah ke tangga watervilla kami dan terus berlegar-legar di kawasan sekitar!


Flight kiteorg balik ke KL malam... tapi we all still kene check out by noon.. rasanya kiteorg dpt late check out by 1pm kalau tak salah aku.. jadi laaa.. so pagi tu sempat lah aku melakukan beberapa aktiviti sebagai pengubat kerinduan!


7-IMG_5784 copy

Sessi lepak santai kat sundeck sambil menikmati kedamaian pagi hari...


8-G0460615 copy

9-G0480617 copy

Sempat lagi mandi mandaaaaa buat terakhir kali nya!


10-IMG_4621 copy

Thank you Beeeeeeeee for follow me too Maldives! I’m super happy wifey!!!


11-IMG_4833 copy

Walaupun dah banyak kali posing kat tangga luar biasa nie.. before kiteorg check out aku still bagi one last pose! Haha.. ye laaa.. aku ade perasaan macam entah bile lagi laaa aku nak dpt duduk watervilla yg super ohsem macam nie.. kalau murah confirm aku tak sawan amik gambar sgt time nie! ahahah..


12-G1600739 copy

Tata watervilla... :( sobss.. sobssss..


13-G0450613 copy

Lepas check out dari bilik, we all buat urusan check out kat lobby.. then simpan kesemua beg kiteorg kat sana..! Then kiteorg gie lepak dekat Viu Bar nuunnn...


14-IMG_5785 copy

Lepak santaiii sementara nak menunggu sunset!


15-GOPR0966 copy

Best lepak Viu bar nie.. yg tak bestt sebab terasa bahang kepanasann yg amat sgt!


16-IMG_5790 copy

Takde anginn... sudahnya aku plak yg terasa mcm nak naik angin! Hahaha...


17-IMG_5793 copy

Kiteorg punyer package takde dpt makan hi-tea tau.. tapi nak menjadik rezeki we ollz waktu hari nak balik tu... waktu kiteorg lepak2 santai kat Viu bar nie.. tetiba dia punyer waiter kat situ offer kiteorg utk makan the hi tea snacks for free! Alhamdulillah.. org kata rezeki jgn ditolak... hehe..


18-IMG_5795 copy

Juice & simple kuih muih for high tea session!


19-IMG_5806 copy

Punyer lah panasssss bahanngg duduk kat dlm Viu Bar tuu... udahnya aku tersadaiii jer kat tepi laluan nie... hahaha.. lantak lah situ.. panas ya amaat... I bukan mat salleh okk boleh tahan panass berdeping deping camgitu! Huhu...


20-IMG_5798 copy

Waktu tengah duduk terjelepok tuu.. nampak pulak ade couple nie tengah buat their wedding photoshoot!


21-IMG_5804 copy

The best part is diaorg buat shooting sendirian jer berdua-duaan! Haaha.. hipster gilerrr.! Tapi memang ramaiii sgt couple yg buat wedding photoshoot kat sini.. waktu aku baru sampai ade couple siap bawak satu team utk buat shooting kat sini.. tengah2 panas tu tegar giler diaorg pakai kot bagai.. en.teman kata kalau dia tak sanggup nak bermandian peluh mcm tuu... haha.. aku pun tak sanggup ok.. we ollzz kalau nak buat wedding photoshoot we ollzz pilih tempat sejuk2 macam kat Swiss gituu! Ahahaha..



Dlm pada ralit dok tengok couple hipster tu buat photoshoot.. at the same time ade pulak show bagi ikan makan... so layannnnn kan aje lahH!


23-IMG_4845 copy

Kiteorg lepak kat Viu Bar until Sunset!


24-IMG_4849 copy

25-IMG_4850 copy

26-IMG_4852 copy

27-IMG_4858 copy

28-IMG_4862 copy

Salah satu keindahan di Maldives yg aku sgt rindui adelah permandangan matahari terbenam!


29-IMG_4880 copy

Nak jugekkkkkkkkkkkkk! Haha...


30-IMG_4864 copy

Ingatkan senang nak buat bende alah nie.. rupanya mencabar lah jugak.. nak carik kawasan pasir yg cantik utk dibuat cap tapak tangan... then bile dah jumpa tempat yg best.. ade pulak risiko air laut tetiba naik and padam ko punyer cap tapak tangan... tang dia wipe away cap tapak tangan tu aku tak kisah lagi tau... yg aku takot kalau dia angkut bawak pegi cincin kawin kiteorg tu... Huhu... scaryyy gak waktu buat menatang nie..


31-IMG_4869 copy

Tapak tangan tu tak kekal di situ.. tapi kenangan terindah di sini akan kekal selamanya di dlm hati dan sanubari kami berdua!


32-IMG_4901 copy

Tataaa maldives.. huuwwaaaaa sedihhh nyaaaa dah nak balik!


33-IMG_4904 copy

34-IMG_4892 copy

Bile malam cantik sgt suasana kat restaurant nie...


35-IMG_4884 copy

36-IMG_4882 copy

37-IMG_4885 copy

Teruss fefelingg nak amik gambar kat sini... hehe..


38-IMG_4883 copy

Tapi dalam banyak2 gambar fefeling kat situ.. gambar nie yg paling win! Ahahaa.. dah kenapa tangan aku macam hantu cinaa and en.teman gerak meninggalkan aku???


Ok now its time to fly back to malaysia.. tapi disebabkan badan kiteorg dah berlengas-lengas kepanasan... kiteorg amik kesempatan utk bersih dan segarkan diri transit room nie!


39-IMG_4908 copy

Seronok laaa dpt mandi dan sejukkan badan kat sini... transit room nie terletak dekat dgn lobby... sekali imbas nampak macam bilik guest... tapi sebenarnya its a transit room utk org2 yg dah kene check out awal... then later before fly back kite mandi dan guna bilik nie!


40-IMG_4912 copy

41-IMG_4913 copy

42-IMG_4906 copy

Selesaaa sgt bilik niee.. nasib ade aircond.. kalau tak mau dah jadik biliik sauna plak bilik nie! ahahha...


Dah siap mandi dan wangi2 kan diri.. maka dgn berat langkah kaki kami naik boat utk ke airport dan meninggalkan Centara Ras Fushi yg super ohsem nie!

Bye Bye Centara Ras Fushi Maldives! Kiteorg sgt2 berpuas hati dgn segala service yg diberikan oleh pihak resort nie.. such an amazing experience we had here.. ternyata kiteorg tak salah dlm membuat pilihan utk penginapan watervilla di kepulauan Maldives nie... sungguh rasa worth every single money being spend here!

Ok lepas nie aku nak share ngan korang satu pengalaman yg mendebarkan sewaktu nak naik flight pulang ke Malaysia... nak tahu apakah cerita nya.. tungguu I’ll update in my next entry okKk! :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails