COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Wednesday, March 29, 2017

Memanjakan diri Di Serayu SPA di The Kayon Ubud Bali!


Tak lengkap lah percutian ke Bali kalau tak memanjakan diri dgn urutan SPA di sana… as you all know.. aku sememangnya pencinta Balinese Massage.!


Selalunya kalau kat Bali nie aku jarang gie berurut kat dlm SPA hotel.. sebab harga dia memang mahal… tapi this time en.teman kata dia nak belanjaaa aku SPA kat The Kayon Ubud Resort nie.. ehh so apa lagi.. rejekii jgn di tolakkk gituh! Ahahah..


1-IMG_6573 copy

Bestt gilakkk tempat SPA dia… very close to the nature gituhhh.. dari tingkap tu boleh dengar alunan air terjun yg mengalir deras di situu..


2-GOPR0090 (EDIT) copy

2-GOPR0091 (EDIT) copy

Aku sorang jer yg berurut.. tapi dpt bilik for couple.. niceeeeeee… en.teman lepas amik gambar aku kat sini dia balik bilik.. tidoo.. haha..


3-IMG_6571 copy

Before berurut kite tukar baju dulu.. lepas berurut kite berendam kat dlm bathub tu dgn air akar kayuu!


4-IMG_6579 copy

Macam biasa.. before start full body massage kite buat foot bath dulu!


5-IMG_6568 copy

Last but not least… lepas dah settle berurut.. kite minum air halia utk buang angin!


6-GOPR0174 (EDIT) copy

Dah selesai berurut.. moh lah kite balik ke bilik di bawah sinunn! Hehe.. kawasan resort nie berbukit-bukit.. so memang kene rajin panjat memanjat yerr..


Aku tak ingat berapa harga for balinese full body massage aku buat time nie.. rasa nya dlm RM200++ kot… memang agak mahal utk berurut di Bali tapi obviously ianya berbaloii baloii laa… as usual lepas dah berurut.. memang badan terasa sgt freshhhhhhh!


Balik bilik.. teruss ZZZZZZzzzzzzzzzzZZZZZZZZZZZ… hahaha..


Lepas amik short nap… kiteorg lepak2 santai jer kat kawasan resort nie.. nanti lah aku update in the next entry yea!


Tuesday, March 28, 2017

Lokasi Nie Lah Yang Membuatkan Aku Jatoh Cinta Dengan The Kayon Ubud BALI!

Giler hazabb nak abiskan segala tok nenek hutang entry percutian aku nihhh... gasakkk lah situ... hari tu aku ade update status kat FB tanyer boleh ker aku berhenti berBlogging and nak buat Vlogging.. tapi rata-rata yg bagi komen majority nya mintak aku jgn berhenti blogging.. dia org kata diaorg lagi enjoy baca blog dari dengar aku membebel kekdahnya... hahaha..

memang ade perbezaan lah gamaknya kan... feel baca blog nie lain dari menonton Vlog kot kan... baik lah ... demi korang blog readers yg terchinta.. Kak Neen akan tetap terus menulis blog.. tapi dgn syarat & harapan korang sanggup lah menunggu utk membaca segala tok nenek entry basi muntah hijow tu segala! hahahahaa...

Ok.. hari nie nak sambung semula cerita short anniversary trip di The Kayon Ubud Bali pada tahun 2015 yg lepas.. hamekk.. cerita tahun 2015 pun belum settle2 lagi dlm tahun 2017 ni hoiii... macam mana nak settlekan cerita percutian di tahun 2016 & 2017 mcm nie????????????? *tekup muke dgn kuali*

Last entry pasal The Kayon nie hari tu aku ade update pasal our honeymoon pool villa suite yg ohsem nie kan... ok hari nie nak sambung cerita pasal satu lokasi yg sangat menarik di kawasan resort The Kayon Ubud nih!

1-IMG_6768 copy

Ini lah yg menyebabkan aku telah jatoh cinta dgn The Kayon Ubud Resort ni... siapa sangka kat dlm kawasan resort ade air terjun macam nih!


2-GOPR0093 (EDIT) copy

3-GOPR0097 (EDIT) copy

Tempat nie di gelar sebagai Canyon Jetty!  kat sini guest boleh menikmati juadah minum petang yg diberikan secara percuma oleh pihak resort!


4-GOPR0094 (EDIT) copy

Kene menuruni anak tangga utk ke Canyon Jetty nih...


5-IMG_6601 copy

6-IMG_6594 copy

Kiteorg adelah antara guest yg paling awal turun utk afternoon tea break petang tu... pasal tu lah meja semua kosongg lagi takde orang.. heheh..


7-GOPR0113 (EDIT) copy

8-GOPR0114 (EDIT) copy

9-GOPR0115 (EDIT) copy

Sebelum orang ramai kite selpuii dulu laa...


10-IMG_6649 copy

11-IMG_6651 copy

Sian en.teman kene buli... aku suruh dia naik balik kat tangga jetty nie utk amik gambar aku dari angle atas.. hahaha..


12-IMG_6617 copy

Bile kite dah duduk.. staff resort akan terus hidangkan our afternoon tea break!


13-IMG_6627 copy

14-IMG_6636 copy

15-GOPR0125  (EDIT) copy

Menu tea break dia simple jer lah.. dua tiga pieces of kuih tradisional indonesia and air tea... jadiikk laaa utk menikmati suasana santai kat sini... siapa nak bagi tea break free macam nie kan.. hehee..


16-IMG_6655 copy

Lepas dah settle makan kuih.. tetiba staff dia hantar kek anniversary for us!  * eh yg kat belakang tu dah kenapa?? korang bergaduh ehh??? :p*


17-GOPR0128  (EDIT) copy

Kiteorg kalau gaduh.. depan camera tetap senyumm tau! ahhaha....


18-IMG_6658 copy

Thank you The Kayon Ubud for this lovely cake!


19-IMG_6672 copy

Gigih suruh staff dia tolong snap kan gambar kiteorg dari angle atas! hahaha...


20-IMG_6805 copy

21-IMG_6808 copy

22-IMG_6813 copy

Memang berbaloiii datang ke resort nie.. Kak Neen sukerrrrrrrrrr sgt tempat yg unik camgini... dia ade tarikkan dia yg tersendiri... walaupun sekadar 'sebatang' waterfall.. tapi environment dia tu yg best sebenarnya... sunyi.. tenang.. nyaman... haihhh.. I really in love with this kind of place laaa!!!


23-IMG_6815 copy

Kat Bali nie.. kat bahagian tangga pun boleh rasa kelainan... dia letak bunga seketol macam tu pun dah nampak cantik dan nyaman... haha..


24-IMG_6482 copy

25-IMG_6483 copy

Kalau korang nak tahu.. kat Canyon Jetty nie jugak korang boleh menikmati makan malam yg romentikkkk okayyy... tapi korang kene buat booking in advance la.. yg nie tak free yerrr.. dah tentu2 kene bayar.. berapa tu aku tak pasti.. tapi rasa nya dlm ratus2 jugak lah kot utk romentik dinner utk dua orang nie kott.. aku tak amik pun romentik dinner kat sini sbb dah banyak kali experience romentik dinner kat bali nie dah sebelum sebelum nie.. hehe.. so this time kite jimat kan duit skit la... tapi kalau korang yg tak penah experience candle light dinner kat bali.. you guys should try it out once in your life time okkk.. sumpah berbaloi baloii feeling dia tauu! setup dia confirm kebaabomm punyerr... heheh..

Alhamdulillah.. berjaya jugak siapkan entry utk hari nie... berdoa lah semoga esok ade entry yg seterusnya.. haha.. tak sabarr weiii aku nak abiskan cerita di Ubud Bali nie... sbb lepas nie aku nak update cerita ke Swissssssssssssss plak nihhhhhh! :D

  

Monday, March 27, 2017

Nampak Macam Kurus.. Tapi Hakikatnya Dah Takde Body Shape!

Assalamualaikummmmmmmmmmm....

Hellowwwwwwwww....

Anybody home??? hahahaa..

Ya ampun... rasanya kali nie adelah tempoh paling lama tak update blog! memang champion abiss laaa... almost 2 months blog nie sunyi sepii... touching betol rasanya bile ade yg siap whatsapp, pm and comment tanyer why dah lama tak update blog? huhuhu..

sorry guys.. bukan sengaja tak nak update blog nie.. memang tahun 2017 nie adelah tahun yg sgt2 mencabar diri Kak Neen.. ujian datang bertimpa-timpa tanpa henti... macam2 yg hendak kak neen kongsi kan disini dgn kalian semua.. tapi haihh.. entah lah.. tak tahu bile lah agaknya mampu nak update semua yg terbuku di minda dan hati nie...

Insyallah doakan lah semoga I'll be at my good track... so that Kak Neen dpt update blog nie seperti dulu.. honestly I really missed my blog... rinduu nak berceloteh macam dulu... rinduuuuuuuuuu serinduuu rinduuu nyaaa!!

Berdoa lah dan berharap lah semoga entry hari nie adelah entry pembuka tirai utk terus aktif mengupdate blog lepas nie.. hehehee..

Eh korang ingat tak dlm awal bulan 2 hari tu Kak Neen ade share pasal korset yg ohsem nie.?? Tak sangka rupa-rupanya ramai blog readers Kak Neen yg dah terjebakk jugak beli korset mampu milik dari House of Corset tuu... hahaha.. Kak Neen dpt banyak private message yg tanyer pasal korset tuu.. and alhamdulillah all with positive feedback!

So siapa yg tak beli lagi korset nie hari tu.. this is the time... please please please korang jgn lepaskan peluang utk grab this special offer again ok!!!

Apakah special offer tersebut???

Khas buat korang readers Kak Neen... you all berpeluang utk dapat discount sebanyak RM30 kalau korang guna code 'Neena Anuar' okkkk.. so sehelai Corset dari House of Corset nie jatuh pada harga RM120.00 jurrrr... rugiii lah kalau korang tak grab opportunity nie tau!!!!

Macam Kak Neen walaupun Kak Neen nie korang selaluuuu jer nampak macam Kak Neen nie kurus... tapi hakikatnya korang mungkin tak tahu yg Kak Neen tetap ade lemak-lemak degil yg cukup suka tersembunyi dekat bahagian perot Kak Neen!  kalau tak percaya cuba tengok nie!

IMG_5624

Sekali imbas korang kalau focus tang tangan aku memang lah nampak kurus... cuba fokus skit kat bahagian perot aku tuu... tapi takyah lah tenung lelama plak okkkkk... hahaha... time nie Kak Neen malas nak mendisiplinkan diri pakai korset... tu yg perot agak sedikit maju kedepan tuu... huhu.. then badan pun takde shape.. haih... I is stress bile makin lama makin straight pulak bentuk badan nie... hehhee..

So demi utk mendapatkan balik bentuk badan yg ideal.. Kak Neen disiplin kan diri Kak Neen pakai corset dari House of Corset.. setelah beberapa bulan maka ini lah hasil nya...

17-IMG_9651 copy


Nampakkk?? dah boleh pakai kebayaaa you ollzzz! ohh.. harus lah happyy yiipppee Kak Neen nieh!  dah lah I is pencinta baju kebaya... hahaha...  bile dpt sarung baju kebaya bersaiz S.. terus rasa macam nak lompat ke bintangg giteww! hehe..

Pakai korset nie bukan utk dptkan effek kurus semata-mata.. dgn pemakaian korset yg betol dan konsisten kite boleh dpt bentuk badan yg ideal.. yes itu yg penting.. takde lah badan ko nampak straight macam pembaris jer... hahaha..

So korang raya dah nak dekat niehh... maka adelah sgt ideal utk korang start pakai korset dari skg ok... beli lah korset dari House of Corset nie.. sebab utama kenapa korang perlu ade korset nie adelah kerana...


➡Membaiki tekstur tubuh anda dan membentuk tubuh anda..

➡Tak perlu bukak apabila ingin ke tandas..

➡Sangat selesa kain lembut dan sejuk..

➡Tanpa tetulang yang merimaskan..

➡Memberi keselesaan pada si pemakai..

➡Boleh diguna pakai oleh wanita yg sedang berpantang kerana ia boleh mengantikan bengkung..

➡Ibu yg menyusukan bayi (breast feed mom) pun boleh pakai kerana reka bentuk korset ini tidak melibatkan bahagian breast (bra yg dipakai secara berasingan)

➡Dilengkapi 7 magnet yang mampu melancarkan darah dan menghapuskan lemak degil.

➡Sangat mudah dipakai (one piece)

Korang jangan risau... apa pun bentuk saiz badan yg korang ade... House of Corset ade jalan penyelesaiannya...


nampakkkkk??? dari korang yg badan bersaiz M sampai lah ke saiz 6XL... insyallah boleh sarung korset dari House of Corset nie!

Kalau korang nak tau size apa korang pakai senang je. Korang ukur la size punggong. If punggong masuk, confirm muat... and kalau kata korang tak confident dgn size apa yg korang nak pakai.. takpe.. jgn risau.. katakan lah korang dah purchase lepas tu size tu macam tak ngam ngan korang.. KORANG BOLEH TUKAR SIZE.. tapi dgn syarat korang try jer corset tu ok... try nak pakai korset tu tak boleh then korang boleh tukar ke size lain okk.. tapi jgn pulak korang dah pakai sehari lepas tu kata salah size pulak.. tu dah kira korang muat dah pakai korset tu tuu.. hehehe... Ada jugak yang size 5XL tu hips 115-120cm also boleh fit sebab dia stretchable... Size 5XL jugak boleh dipakai untuk individu yang berat sehingga 130kg tauu!

Ok nie tips paling penting yg korang perlu ambil berat ketika memakai corset ok....

- pakai 8 jam sehari... yess.. utk effect yg berkesan dan ohsemm.. make sure korang pakai korset ni min 8 jam dlm sehari okkk.. kalau pakai kejap2 memang tak berkesan lah kekdahnya!

-  bile dah pakai korset nie... automatik korang akan rasa kurang nak makan sebab perot kite sentiasa rasa di cengkam... tapi jangan tak makan langsung pulak okk.. kang jadik penyakit lain pulak kang... hahaha.. makan still makan.. tapi korang akan rasa nak makan secara small portion coz rasa kurang lapar... 

- paling penting kene berdisiplin okkk... jgn skip pemakaian korset nie kalau nak dpt kan effect yg terbaik.. kadang kite rasa malas dan rimas nak pakai korset.. tapi percaya lah.. dgn pemakaian korset secara konsisten jer yg mampu memberi effect paling berkesan pada body kite!

-  kurangkan makan makanan yg bergula... and then jgn makan lewat malam.. kalau nak makan malam makan before pukul 7 malam... and then makan makanan yg kurang karbohidrat.. the best makan sayur banyak and minum air masak banyak2... cara nie insyallah dpt bantu mempercepatkan penurunan berat badan!

- Corset nie sesuai utk di pakai oleh ibu yg sedang berpantang... dan jugak utk sesiapa yg mempunyai masalah sakit belakang...

-  Corset nie senang utk dicuci.. just perlu rendam sekejap dgn softlan.. then lepas bilas boleh terus jemur!  but utk tahan lama.. jgn jemur di bawah sinaran matahari terikkk okkk... sebaiknya jemur di tempat yg teduh!

-  untuk yang breastfeed or size breast besar takde masalah, also boleh pakai korset nie sbb ianya tak involve kan kat part bahagian atas tu pun sbb korang akan pakai your own bra...

So cepat-cepat terjah IG House of Corset nie ok.. and call or whatsapp them to order your corset now!! jgn lupa bagi code 'Neena Anuar' utk dptkan discount RM30 tu tauu.. hehe.. tak perlu beli korset yg mahal.. sebab House of Corset menawarkan korset pada harga yg murah dan mampu milik.. dah lah murah... berkualiti pulak tuu...

IG : @_houseofcorset
Call/Whatsapp : 0129184042

So kat sini Kak Neen nak share lagi ngan korang beberapa testimoni dari pengguna Corset dari House of Corset nie..
Untitled


Untitled


Untitled


Untitled


Untitled


Untitled


Seee... Jauhh beza kannn???  diaorg tu semua pengguna tegar Corset dari House of Corset nie... so korang tunggu apa lagi?? tak nak tampil kurus.. cantik dan lebih confident kerrr lepas nie?? raya pun dah tak lama jer lagi nie... so apa lagi.... cecepat contact House of Corset for booking ok! ;)

Tuesday, February 7, 2017

Kecewa... Terasa Seperti Ingin Pergi Jauhhhhhh!

I'm Down...

Yes.. I'm really really down!

Sejak pagi semalam sehingga la ke saat ini... aku menangis tanpa henti!  mata dah bengkak teruk... kepala dah kene attack migraine.. waktu tido jer yg aku tak mengalirkan air mata rasanya... :(

ikutkan hati.. memang aku rasa nak sangat2 bercerita from A to Z tentang apa yg aku lalui nie di sini... tapi malangnya skg bukan lah masa yg sesuai utk aku luahkan apa yg aku rasakan kini.!  entah lah.. mana tahu satu hari nanti.. andai di takdir kan aku boleh bercerita segala-galanya disini.. insyallah aku akan tetap meluahkan apa yg sedang membelenggu diri ini...

40-IMG_0581 copy

Penah tak korang rasa down yg sampai ke tahap ko nak bawak diri korang pergi jauhhhhhhhhhhh... tapi jauhhh entah ke mana!  ini lah yg aku rasa kan skg nie.. aku rasa nak bawak diri... aku nak pegi ke satu tempat dan hidup tanpa sesiapa di sisi.. the only person yg aku nak ade bersama aku adelah en.teman jer... aku tak nak ade org lain di persekitaran aku... aku nak hidup berdua dgn en.teman jerrr di satu tempat yg tak berpenghuni!  kerana en.teman lah dunia aku... en.teman lah kebahagiaan aku!

aku tahu tu semua hanya lah fantasi... fantasi nak hidup tanpa org2 yg sentiasa menyakitkan hati aku dan menzalimi kehidupan aku!  *sigh*

hakikatnyaaaa... aku sedang hidup di dunia realiti.. realiti nya aku perlu hidup di kalangan segelintir manusia yg keji sifat nyaaa... yg jahat serta busuk isi hati nya...

memang betol.. ayat paling positif dan ayat yg paling normal utk sedap kan hati sendiri...

"anggap lah ini ujian dari Illahi... Allah uji tanda Allah sayang!"

memang betol tu.. Ujian itu datangnya dari Allah... dan Allah tidak akan menguji hambaNYA melebihi dari kemampuan yg sesorang itu miliki!

Entah lah susah nak ckp... nak bersikap dan amik pendekatan positif tu terkadang boleh menjadi amat sukarrr... apatah lagi disaat ujian itu datang dlm keadaan yg bertalu-talu!  dari kite kuat terkadang boleh bertukar menjadi lemah... yg kite bersikap kurang sensitif.. kite tiba2 boleh menjadik terlebih sensitif... daripada kite seorang yg sering berfikiran positif pengakhirannya boleh bertukar menjadi seorang yg sgt negatif!

Mungkin ia terjadi di saat apabila kite sudah terlalu lama bersabar... bukan sehari.. bukan sebulan.. tapi bertahun... walaupun orang buat taik dgn kite... tapi kite tidak pernah buat jahat dgn dia... kite tetap dgn cara kite.. kite jujur.. kite ikhlas.. kite buat yg terbaik.. kite takkan carik pasal dgn org kalau org tidak carik pasal dgn kite..!

serious aku sgt2 tertekan skg nie.. aku buntu... tak tahu nak buat apa.. tak tahu nak rasa apa.. tak tahu nak buat keputusan yg macam mana...

hati aku hancur... aku kecewa... aku berasa hampa.... dan aku jugak hilang motivasi diri... 

aku dah tak nampak pelangi selepas hujan berhenti... 

aku dah tak nampak apa2 dah sekarang nie...

yg aku nampak hanya lah malangnya nasib diri....

yg aku nampak jalan yg sentiasa gelappppppppp di hadapan ku....

aku tak mampu nak kawal perasaan aku kali nie... aku memberontak.!!!! 

semua nie terjadi kerana setiap kejujuran dan keikhlasan aku di buang ke tepi....

aku hanyalah manusia biasa yg tidak dpt lari dari perasaan marah... sedih... dan kecewa!  

entah lah... sampai bile aku akan lalui perkara sebegini... letihhhhhhh... sumpah aku letihh!!!!!

ade masa rasa macam kecewa dgn diri... aku rasa aku nie bodoh kerana bertindak dgn kejujuran dan keikhlasan dlm setiap perbuatan aku!

aku bingunggg.. sumpah aku bingunggggggggg!!!!!!!

Semalam waktu tengah meluahkan perasaan pada en.teman... en.teman ckp...

"Jangan salah kan diri you sendiri... you dah buat yg terbaik... cuma ini mungkin sebahagian lagi ujian dari Allah yg mana tahu insyallah you akan dpt sesuatu yg lebih baik di masa hadapan nanti... dan jangan lah hanya kerana kekecewaan yg you hadapi ini membuatkan you jadik terlalu down sehingga merosakkan diri you sendiri.... cuba ingat balik setiap keluasan nikmat yg Allah dah berikan kepada kite selama hari ini.. disekeliling diri kite nie penuh dengan nikmat.. jgn lah hanya kerana satu perkara nie membuatkan you terus padamkan segala memori nikmat yg Allah dah berikan pada kite selama ni!"

memang aku tersentakkkkkkkkkk sekejap bile en.teman ckp macam tu... memang betol lah apa yg dia ckp kan tuu... bile hati kite tengah marah.. bile hati kite tengah panas mendidih.. kite tak mampu nak fikir bende2 yg positif... yg kite tahu kite tetap nak berasa tak puas hati jerrrr... and then kite terus nak memberontak dan memberontak!

but to be honest.. walaupun en.teman ckp bende yg betol time tu.. tapi disebabkan kekecewaan yg amat sgt dan hati aku pun terlalu sakit diketika itu.. aku still tak dpt nak cool down kan diri aku.. aku tetap terus menangis dan menangiss... terus down and down!!!

hari nie pun still macam susah nak move on lagi.. tapi aku tetapp sematt kan kata-kata en.teman tu deep inside my heart!  aku tahu itu jer penguat aku bangkit dari kesedihan nie!  

Hope I'll be ok soon.. tak tahu lah how to move on.. tapi hope sgt dpt keluar dari perasaan down nie dgn cara yg paling baik sekali....

I really need a moral support right now... selain dari bercakap ngan en.teman.. aku adelah jugak bercakap dgn beberapa org yg memahami diri aku nie... thanks guys for your kind support and care!

korang yg baca nie kot rasa nak tumpang bagi moral support to me.. you are most welcome guys.. yes.. at this moment moral support jer yg will keep me going!  


Monday, February 6, 2017

Tips Untuk Dapatkan Perut Yang Kempis.. Untuk Tampak Kurus dan UntukDapatkan Bentuk Badan Yang Menarik.. Korang Wajib Cuba Cara Nie!

Cepatt nya dah masuk bulan February kannnn...

Selepas hampir 2 minggu Kak Neen tak masuk office atas faktor kesihatan yg agak kurang mengizinkan... hari nie alhamdulillah I'm back at office... sudah semestinya otak blank and tersangat lahh Monday Blueesss... hahahaha..

Kak Neen kalau waktu bercuti memang takde pantang... rugi lah pergi holiday kalau nak sekat2 and catu pemakanan... hahaha...  and kalau time sakit lagi lah takde berpantang sgt sebab sakit kan.. memang kite perlu makan utk tambah energy..!  

Tapi kalau time Kak Neen bekerja.. Kak Neen memang agak rajin skit menjaga disiplin diri... Kak Neen jaga pemakanan dan jugak jaga pemakaian dalaman... wahh.. pemakaian dalaman??? apakahhhhh???? 

hahahahaa... iyaaa.. hari nie Kak Neen nak share ngan korang tips Kak Neen kempiskan perot Kak Neen... for your info, kak neen nie adelah tersangat lah pemalas lipas nak buat exercise kempis kan perot...   

IMG_0880 copy

Tapi alhamdulillah Kak Neen masih mampu maintain utk kurang kan benjolan & ketulan di bahagian perot Kak Neen... kalau Kak Neen post gambar Kak Neen kat IG and FB... contoh macam gambar di atas nie...  mesti akan ade yg komen kata Kak Neen nampak kurusssssss.. nampak slim nyaaaaa... and ade yg mintak Kak Neen share rahsia Kak Neen maintain kurusss....  

Alahaii.. Kak Neen nie takde lah kurus mana.. tapi Kak Neen keep on disipline kan diri Kak Neen dgn maintain my body figure jer... selain dari jaga pemakanan... Kak Neen mendisiplinkan diri Kak Neen dgn pakai corset! 

Yess.. dgn pemakaian corset secara konsisten.. insyallah korang boleh tampil lebih confident bile lemak2 yg degil tu dpt disorokkan dan dinyahkan dari body korang... dulu Kak Neen tak percaya sgt bile org kata pakai korset boleh tampil kurus.. tapi bile dah cuba pakai... baru lah tahu apa yg di gembar gembur kan tu memang betol laahh rupanya! hehehe..

So hari nie Kak Neen nak share ngan korang salah satu koleksi corset yg ade dlm almari Kak Neen skg nie... koleksi kali nie menarik dan agak berlainan dari korset yg Kak Neen ade sebelum nie!  apa yg menarik nyaaaaaaa??? ok jom tengok gambar kat bawah nie mehh...

Untitled


Untitled

Nie lah korset terbaru Kak Neen... koleksi nie dari House of Corset! 

salah satu ciri unik yg membuatkan Kak Neen suker ngan korset nie adelah kerana ianya dlm bentuk one piece!  senang jugak pakai korset 1 piece macam nie,.. tak perlu nak bukak seluar korset set kalau' nak pegi toilet.. korang just perlu bukak panties jer... paham tak?? tak paham takper.. terus kan baca sampai ke penghujung entry nie... insyallah korang akan pahammm... hehehe...




ini lah step2 macam mana korang nak pakai korset 1 piece dari House of Corset nie... mudah jer kan??? korset nie jenis 1 piece tanpa bra & panties tau.. so pasal tu korang tengok gambar korset yg Kak Neen tepek kat atas tadi tu ade lubang kan?? haaa.. tujuan dia.. biler korang pergi tandas.. korang tak perlu bukak korset tu.. korang just perlu bukak panties yg di pakai jerr...

So first korang pakai bra sesiap.. utk kadar keselesaan yg lebih tinggi... pakai lah bra tanpa wayar.. then korang boleh terus sarungkan korset nie... last sekali baru korang sarung panties on top of it.. kiranya macam superman lahh.. pakai spender kat luar... hahahhaa... nanti bile nak pegi toilet.. just londehkan panties jer okk... heheh...

ok jom tengok apakah ciri2 istimewa yang ADA pada corset ini..!!



➡Membaiki tekstur tubuh anda dan membentuk tubuh anda..

➡Tak perlu bukak apabila ingin ke tandas..

➡Sangat selesa kain lembut dan sejuk..

➡Tanpa tetulang yang merimaskan..

➡Memberi keselesaan pada si pemakai..

➡Dilengkapi 7 magnet yang mampu melancarkan darah dan menghapuskan lemak degil.

➡Sangat mudah dipakai (one piece)


Korang jangan risau... apa pun bentuk saiz badan yg korang ade... House of Corset ade jalan penyelesaiannya...


nampakkkkk??? dari korang yg badan bersaiz M sampai lah ke saiz 6XL... insyallah boleh sarung korset dari House of Corset nie!

Kalau korang nak tau size apa korang pakai senang je. Korang ukur la size punggong. If punggong masuk, confirm muat... and kalau kata korang tak confident dgn size apa yg korang nak pakai.. takpe.. jgn risau.. katakan lah korang dah purchase lepas tu size tu macam tak ngam ngan korang.. KORANG BOLEH TUKAR SIZE.. tapi dgn syarat korang try jer corset tu ok... try nak pakai korset tu tak boleh then korang boleh tukar ke size lain okk.. tapi jgn pulak korang dah pakai sehari lepas tu kata salah size pulak.. tu dah kira korang muat dah pakai korset tu tuu.. hehehe... Ada jugak yang size 5XL tu hips 115-120cm also boleh fit sebab dia stretchable... Size 5XL jugak boleh dipakai untuk individu yang berat sehingga 130kg tauu!

Ok nie tips paling penting yg korang perlu ambil berat ketika memakai corset ok....

- pakai 8 jam sehari... yess.. utk effect yg berkesan dan ohsemm.. make sure korang pakai korset ni min 8 jam dlm sehari okkk.. kalau pakai kejap2 memang tak berkesan lah kekdahnya!

-  bile dah pakai korset nie... automatik korang akan rasa kurang nak makan sebab perot kite sentiasa rasa di cengkam... tapi jangan tak makan langsung pulak okk.. kang jadik penyakit lain pulak kang... hahaha.. makan still makan.. tapi korang akan rasa nak makan secara small portion coz rasa kurang lapar... 

- paling penting kene berdisiplin okkk... jgn skip pemakaian korset nie kalau nak dpt kan effect yg terbaik.. kadang kite rasa malas dan rimas nak pakai korset.. tapi percaya lah.. dgn pemakaian korset secara konsisten jer yg mampu memberi effect paling berkesan pada body kite!

-  kurangkan makan makanan yg bergula... and then jgn makan lewat malam.. kalau nak makan malam makan before pukul 7 malam... and then makan makanan yg kurang karbohidrat.. the best makan sayur banyak and minum air masak banyak2... cara nie insyallah dpt bantu mempercepatkan penurunan berat badan!

- Corset nie sesuai utk di pakai oleh ibu yg sedang berpantang... dan jugak utk sesiapa yg mempunyai masalah sakit belakang...

-  Corset nie senang utk dicuci.. just perlu rendam sekejap dgn softlan.. then lepas bilas boleh terus jemur!  but utk tahan lama.. jgn jemur di bawah sinaran matahari terikkk okkk... sebaiknya jemur di tempat yg teduh!
-  untuk yang breastfeed or size breast besar takde masalah, also boleh pakai korset nie sbb ianya tak involve kan kat part bahagian atas tu pun sbb korang akan pakai your own bra....

mesti korang nak tahu berapa harga korset yg ohsem nie kan???

Ok.. harga corset nie RM150.00 sehelai... murah kann???

TAPI..............

Khas buat korang readers Kak Neen... you all berpeluang utk dapat discount sebanyak RM30 kalau korang guna code 'Neena Anuar' okkkk.. so sehelai Corset nie jatuh pada harga RM120.00 jurrrr... rugiii lah kalau korang tak grab opportunity niee... 

So cepat-cepat terjah IG House of Corset nie ok.. and call or whatsapp them to order your corset now!! jgn lupa bagi code 'Neena Anuar' utk dptkan discount RM30 tu tauu.. hehe..

IG : @_houseofcorset

Call/Whatsapp : 0129184042

Disebabkan Kak Neen nie tak pernah berada dlm dunia more than M saiz.. so Kak Neen susah nak bagi korang gambar Kak Neen bersaiz besar ke saiz kecik.. kalau ade pun nak kene amik gambar perot yg berlapis & tak berlapis jer lah which is macam tak proper laah aku nak share kat sini kan.. haha.. so macam Kak Neen nie walaupun dah bersaiz M.. tapi perot tetap senang berlapis.. lelemak cukup suka nak hidup di bahagian perot Kak Neen.. pasal tu Kak Neen suke pakai corset tuk dptkan bentuk tubuh yg lebih ideal gituuu.. 

So kat sini Kak Neen nak share ngan korang beberapa pengguna Corset dari House of Corset nie.. korang boleh baca testimony dari blog Suraya Sulatin nie.. 


Suraya hilang 14kg bile pakai korset nie secara konsisten okkk..

Untitled

Untitled


and yg kat bawah nie ade beberapa lagi gambar & testimony menarik sebagai panduan korang...


Untitled




Untitled



Untitled



Jauhh beza kannn???  diaorg tu semua pengguna tegar Corset dari House of Corset nie... so korang tunggu apa lagi?? tak nak tampil kurus.. cantik dan lebih confident kerrr lepas nie?? raya pun dah tak lama jer lagi nie... so apa lagi.... cecepat contact House of Corset for booking ok! ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails