COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Monday, September 26, 2016

Nasi Lemak Mek RM1.00 Jer... Dah Lah Murah.. Sedap Pulak Tu!


Dalam zaman sekarang nie mana nak dpt beli makan yg murah dan sedap????


Kalau ade pun susah sgt-sgt dah skg nie.. kalau ade yg murah pun terkadang nie tak sedap! Eh tapi soal napsu menilai sesuatu makanan itu sedap atau tidak adelah mengikut anak tekak setiap individu jugak sebenarnya kannn... hehe..


Tapi kali nie korang kene percaya dgn citarasa anak tekak aku okkkkkkk.. and aku percaya selama hari nie pun aku rasa apa yg aku share kat blog aku nie semuanya yg best-best and tak penah ade penipuan pun kann?? Ahahaha..


Ok... kat Ampang skg nie ade satu kedai makan yg menjual nasik lemak bungkus dgn harga RM1.00! Yerrr.. percayaaaaaaaaaa lahhh... RM1.00 SAHAJA you ollzz!!!!!


1-IMG_1161 copy

Nie dia Nasik Lemak Mek... Sambal Warisan!


Aku tahu mesti korang dgn penuh keterujaan bertanya dlm hatii... “Kat manaaaaaaaaa lokasi restoran Nasik Lemak nie Kak Neennnnnnnnn?????” Hahaha.. Nahhh... alamat penuh restorant nasi lemak RM1.00 kat bawah nie..


NASI LEMAK MEK Sambal Warisan,

G-12, Dagang Avenue,

Jalan Dagang B/3A,

Taman Dagang,

68000 Ampang, Selangor


Siapa yg duduk area Ampang or familiar dgn area Ampang mesti tahu kat mana kawasan Dagang Avenue nie... alah Waze kan ade... hehehe.. landmark terdekat adelah Ibu Pejabat Polis Daerah Ampang!


Macam mana aku tahu kewujudan kedai nasik lemak RM1 nie????


Aku selalu makan kat area Dagang Avenue tu... then ade satu hari tu.. tetiba aku terperasan kedai baru... tengok dari jauh signboard tulis Nasik Lemak Mek Sambal Warisan.! Wahh.. terus rasa teruja nak try sebab aku ngan en.teman memang suke makan nasik lemak! Ahhahaa... tapi waktu tengok dari kejauhan tu tak tahu pun yg nasik lemak kat kedai nie bernilai RM1.00 tau...


Sekaliii bila dah masuk ke dlm kedaii...


2-IMG_1163 copy

Giler tak terperanjatttttttttt tengok hargaaaa yg terpampangg tuuuu???


3-IMG_1165 copy

Apa lagi.. terus excited nak try nasik lemak RM1.00 nie! hehe...


4-IMG_1166 copy

Bile jenguk ke dalam kedai.. wah lagi makin excited sebab ade banyakkkkk lauk yg disajikan...


5-IMG_1169 copy

6-IMG_1170 copy

7-IMG_1172 copy

Memangg mengiurkannn sungguh laa aku tengok lauk pauk kat sini... ade Ayam goreng berempah, sambal sotong, sambal paru, sambal udang petai, daging masak hitam, rendang ayam, telor goreng, sayur kangkung, ubi kentang goreng... haihh... terus daripada rasa nak makan nasik lemak biasa dah terjebakk nak order lauk nya sekali! Hehehe...


Aku tanyer menu mana yg highly recommended utk aku cuba?? Meaning menu specility lah kat kedai Nasi Lemak Mek nie.. katanya ayam goreng berempah, sambal sotong and daging masak hitam yg highly recommended utk dicuba...


Tapi disebabkan aku punyer keterujaan nak mencuba tu tinggi.. maka...


8-IMG_1197 copy

Nahhh.. 8 jenis lauk aku ngan en.teman cuba! Ahahaha... mintak portion skit2 jer utk 2 orang makan! Penuh kooo satu mejaa.. meriahhh betol aku makan kali nie.. hehe.. sekali sekala memanjaaa kan diri macam nie ok laahh kan! hahaha...


9-IMG_1200 copy

Kiteog amik ayam goreng berempah, sambal udang petai, sambal paru, daging masak htam, sambal sotong, rendang ayam, sayur kangkung & kentang goreng! Nasik lemak RM1.00 utk aku jer 2 bungkusss disituuuuuuuuuu! Ahahha...


Kalau korang nak tahu.. aku memang enjoy makan nasik lemak bungkus kecik2 macam nie tauu... dia punyer feel makan tu lain macammmmm laa... haha... nie aku ngan en.teman lah yg rasa... kiteorg memang suke makan nasik lemak bungkus yg kecik2 macam nie...


10-IMG_1188 copy

Tapi kalau korang tak suke makan dlm bungkusan kecik2.. korang boleh jugak mintak diaorg bagi korang makan dlm pinggan macam nie tau!


11-IMG_1181 copy

Ok mehh nak zoom skit rupa paras Nasik Lemak RM1.00! pada aku portion macam nie dgn harga RM1.00 memang sgt berpatotan... yg lagi rasa berbaloi bile makan nasik lemak RM1.00 nie adelah...


12-IMG_1212 copy

Sambal warisan dia yg sememang nya ohsemmmm nie!


Aku kalau makan nasik lemak... lauk pauk tu jatoh nombor dua... aku makan nasik lemak takde lauk apa pun takpe... aku boleh jer makan nasik lemak kosong jer semata-mata... tapi yg paling penting sambal nya mesti lah kene sedappppppppppp yerrr... sebab nasik lemak nie yg membuatkan dia special adelah sambal dia.. penilaian akan dibuat pada sambal nasik lemak tu sendiri! Nasik lemak boleh jatoh tak sedap kalau sambal dia tak power okk! Heheh..


13-IMG_1185 copy

Air kiteorg order Green Tea & Red Tea... Katanya ini lah air specility di sini..!


14-IMG_1203 copy

Ok jom jemputt makannnnnn...


15-IMG_1204 copy

Exited aihhh nak makan nasik lemakkk RM1.00 nihhh! Hehe..


16-IMG_1208 copy

Nahhh... 2 thumbs up dari Kak Neen! Setelah mencuba nasik lemak RM1.00 bersama sambal warisan.. bersama lauk pauk.. bersama air specility di sini... memang Kak Neen recommend utk korang datang makan kat sini okayy!


Ok kot ade yg bertanyer.... “kak neen.. harga RM1.00 tu utk semuaaa sekali ker??? Adekah termasuk lauk pauk yg Kak Neen makan tuu???”


Hahhaaa... well.. kalau ade orang berniaga gaya gini.. mau boleh bankrup dik noooon oiiiii! Hahhaha...


Harga RM1.00 tu adelah semata-mata utk sebungkus nasik lemak yg didalam nya ade sambal, telur & ikan bilis yer... utk lauk pauk tu of coz korang kene bayar harga lain... ok nie kak Neen share senarai harga makanan & minuman kat sini okk!..


17-IMG_1175 copy

18-IMG_1174 copy

19-IMG_1182 copy

So nasik lemak RM1.00 tu plus lah harga lauk pauk yg korang pilih tu nanti yer...


Aku dah banyak kali datang makan kat sini... hahaa.. dah menjadik kedai pebrett dah nie... kadang tu bile datang makan tak semestinya nak amik lauk paukkk pun... aku really enjoy makan 2 bungkus nasik lemak RM1.00 tuuu... serious utk perot aku cukupppppp kenyang & puas dah 2 bungkus nasik lemakk tuu... so korang boleh makan ikut rasa korang nak makan berapa bungkuss..


Untitled

Eh.. ade sekali tu aku datang aku penah try air sirap bandung dia jugak tauu.. sedappp tauuu... korang leh try jugak air sirap bandung tuuu.. and as for lauk pauk tuu.. pada anak tekak aku.. aku memang recommend utk korang try ayam goreng berempah, sambal sotong & paru goreng! 3 jenis lauk nie memang favorite aku ngan en.teman lahh.. eh tapi macam aku ckpkan tadi laa.. dari segi citarasa anak tekak nie ianya terlalu subjective.. so adelah lebih baik korang try yg macam Kak Neen makan nie... amik skit-skit utk setiap lauk.. rasa semua sekali then baru korang tahu mana satu lauk yg akan menjadik favorite korang nanti! Hehehe..


Now layan kan lahh aksi Kak Neen makan nasik lemak RM1.00 nie!



Yesss.. sambal nasik lemak tu memang lah terbaikkkkk!


21-IMG_1176 copy

Restoran nasik lemak Mek nie beroperasi dari jam 5:00 ptg sampai jam 2:00 pagi tauu.. dan dia bukak dari hari Selasa sampai Ahad.. setiap hari Isnin dia tutup!


22-IMG_1177 copy

Korang boleh pilih nak lepak makan kat dalam ataupun nak makan kat luar... macam aku suke lepak luar sbb open air! Hehehe.. Tapi kalau lepak kat dlm pun menarik tauu.. sebab suasana kat dlm restoran nie pun tersangat lah selesa... and lagi best korang boleh tengok barang2 antikkkk yg ade di letakkan kat dlm kedai nie...


23-IMG_1179 copy

Antara barangan Antik yg boleh korang tengok kat dlm restoran nie!


24-IMG_1218 copy

25-RBPH4664 copy

26-RBPH4665 copy

Bile makin malam.. memang makin ramai lah org datang makan nasik lemak nie... luar dalam full house! Hahaha..


Ade sekali tu aku berpeluang berborak ngan owner Nasik Lemak Mek nie... muda lagi owner dia.. nama dia Mimie... aku kan peramah.. so org peramah nie jangan di ajak bersembang.... memang macam2 dia ajukan soalan! Ahahhaa...


Yer lah.. dah sambal dia sedapp kann.. aku tanyer lah.. resipi sambal warisan nie resipi sambal dia sendiri turun temurun ker.. dia kata resipi nie resipi yg dia belajar dari seseorang... sambal tu dari dia and ianya kombinasi resipi dari negeri sembilan & kelantan katanya... dari satu soalan akhirnya bermacam-macam soalan plak yg aku tanyer kat dia... hahaha..


Aku tanyer lagi.. berapa lama dah dia start business nie.... kata dia yg restoran kat Taman Dagang Ampang nie dia baru beroperasi selama dua bulan.. dia dah lama dah sebenarnya jual nasik lemak RM1.00 nie... sejak 2012 lagiii okkk.. wow dah lama... tapi kat mana dia berniaga sejak 2012 tuu???


Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Hah... nie lah tempat asal nasik lemak Mek RM1.00! warung nie terletak di Wangsa Melawati 3, Jalan AU 5d/1.. alah korang kalau tahu restoran Syed Bistro yg kat Wangsa Melawati tu.. mesti tahu kat mana jalan AU 5d/1 nie.. gerai warung nasik lemak Mek nie terletak betol2 dekat deretan kedai di jalan main road AU 5d/1! Kat area nie memang banyak betol gerai2 makanan... insyallah senang utk korang carik tempat makan nie!


Kat warung Wangsa Melawati nie pulak, waktu operasi dari hari Selasa hingga Ahad bermula seawal jam 6.30 pagi sehingga 12 tengahari.. hari isnin tutup... kat sini dia offer utk breakfast session laa.. lauk pun ade 3 jenis jer.. ade paru goreng, ayam goreng berempah & sambal sotong!


So apa lagi you oollzzz.. takkan nak tengok jerr.. pergi lah try makan nasik lemak sedapp RM1.00 tu hoii! Ahaha...


27-IMG_1439 copy

Nie contact details Nasi Lemak Mek..

Friday, September 23, 2016

Tudung Baruuu are Coming Soon!


Susahhh nyaaaaaaaaaaaaa nak carikkkkkkkkkkkk kainnnnnnnnnnnnn yg ohsem utk buat tudung baru! Uhukkk uhukkk!


Aku nie memang seorang yg sgt cerewet... aku buat tudung bukan atas tiket janji asal boleh jual semata-mata utk dptkan keuntungan! No no.. itu bukan konsep NaazneenFaiqa by NeenaAnuar!


Aku memang seboleh-bolehnya nak jual tudung yg berkualiti dgn harga yg berpatotan... pasal tu lah kadang aku lambat produre tudung baru... pencarian material tu yg buatkan aku rasa nak fitammmm sgt2! Hahaha...


Alhamdulillah... after few months... aku dpt jugak material yg aku rasa ohsem utk produce tudung baru... as usual my signature tudung will always be tudung sarung express....


Untitled

Untitled

Cantikkk takkkkkkkkk??? Suker takkkkkkkk??????????


Kalau sukerrr sila simpan duit dari skg yerrr.. Tak lama jer lagi insyallah Kak Neen akan release kan collection tudung terbaru dari Naazneen Faiqa nie... hehehe...


Nak tahu material apa yg Kak Neen gunakan utk tudung sarung express kali nie.. nak tahu material apa yg kak Neen gunakan utk buat soft awning tudung sarung express kali nie??? haaa.. tungguuuuuuuuuuuuuuu kak neen release latest collection nie tak lama lagi yer!


And yg lagi menarik... bukan tudung sarung express jer tau yg akan menemui korang... ade satu lagi collection tudung instant yg tersangat lah gorjess utk korang miliki! Serious rugiiiiiiiiiiiiii kalau korang tak grabbb tudung2 koleksi terbaru dari Kak Neen kali nie... hahaha.. so siapa sedia jiwa ragaaaaaaaa okk!! Gambar tudung instant yg baru nie saja kak neen nak simpan as a surprise... so tungguuu ok! Ahaha..


Untitled

Serious kak neen terharu sgt2 dgn loyal customer macam nie.. actually dah ramai customer kak neen yg wassup dok asyik lah bertanyer kan bile Kak Neen nak keluarkan tudung sarung express terbaruu... tapi Kak Neen tak larat nak carik kat wassup yg dah terlalu banyak historynya tu utk di snap shoot kan kat sini.. hahah..


Thank so much to all of you guys yg sentiasa mempercayai produk keluaran Kak Neen.. serious Kak Neen sgt2 berasa terharu dan berterima kasih kat korang semua...insyallah kak neen akan terus keluarkan product yg ohsem2 dan berkualiti utk korang semua ok!

Lovee you guysss banyak banyakk..


Muahh muahhhh!!!

Thursday, September 22, 2016

Check In di Jala Villa (Water Villa) @ MANGALA RESORT & SPA!


Selalu nya kalau water villa nie terletak kat laut kan.. tapi kat Mangala Resort & Spa nie unik nya korang berpeluang utk menikmati penginapan water villa di atas air tasik!


1-GOPR1396 copy

Gelojoh Kak Neen.. terus tepek gambar kat balcony bilik Jala Villa nie dulu utk tatapan korang! Ahahaha... excited okkk nak share sbb bilik dia cantik menarik tertarik da bomb! Hehe..


Ok macam biasa lah.. Kak Neen akan bawak korang terokai bilik yg Kak Neen duduk nie secara detail...


2-GOPR1391 copy

Kiteorg stay dekat Jala Villa no. 209!


3-GOPR1390 copy

4-GOPR1389 copy

Nie permandangan kawasan persekitaran villa kiteorg!


5-GOPR1388 copy

Ok jom lah kite masuk ke dlm water villa nie!


6-GOPR1359 copy

Masuk2 bilik jer en.teman teruss terbongkanggggggggg...


Mengantuk betol diaaa kekdahnya... drive dari KL ke sini tak sampai 3 jam pun.. tapi dia punyer letih lain macamm... org tua macam tu lah! Ahahaha... dia tengah tido berdengkorrr tuuu... aku amik gambar secara curik2 pun dia tak sedarr... hehehe.. waktu dia tido aku lepak kat sofa makan dark chocolate chips cookies.. layannn giler makan cookies sengsorang... nasib dia take a nap sekejap jerr! Bile dia bangun baru kiteorg sambung amik gambar bilik nie...


Kesian plak lakik aku kene tido atas lantai ... eh tak yah nak kesian.. sapa suruh nak tido dulu baru nak amik gambar... so padan muke dia! Ahahah... ye lah.. macam mana nak bagi dia tido atas katil yg cantik macam nie???


7-IMG_9955 copy

Kalau atas katil takde decoration takpe lah dia nak tido atas katil.. nie atas katil ade decoration skit punyer sweet and romentik... abis lah decoration nie nanti.. kalau dia dah amik gambar terlebih dahulu takpe lah nak hancus kan decoration nie! hahaha....


Wahai haterzz yg kejiii.. aku tahu nanti ko mesti nak tinggalkan komen skit lebih kurang macam nie.. “teruk nya you ni.. isteri derhaka... ade ke patot suruh lakik sendiri tido atas lantai semata-mata tak dpt nak amik gambar katil yg ade decoration tu!”


Ehhh.... haterzzz... ko tak yah lahh nak emo sgt eh.... lakik aku yg suke and request nak tido kat lantai.. lakik aku kan ohsemm... so ko tak yah nak susah hati sgt eh! Better ko pegi cuci hati ko yg hitam tu supaya menjadik putih macam bedsheet tu lagi bagus! :p


Sorry tetiba ade iklan pesanan dari penaja tadi! Ahaha..


8-IMG_9957 copy

Comel lah bed decoration nie.. ade 2 ekor burung merak.. and then bauu bilik nie pun wangi semerbak disebabkan oleh daun pandan dan bunga-bungaan tu!


9-GOPR1365 copy

Ini lah permandangan sebaik sahaja kite masuk2 pintu bilik Jala Villa nie.. luass sgt bilik nie... I loikke!


10-GOPR1550 copy

Dekat pintu masuk ade kabinet kasut.. eh jarang sgt rasanya hotel ade bagi kabinet kasut macam nie tau... hehe..


11-GOPR1368 copy

12-GOPR1366 copy

13-GOPR1369 copy

En.teman biasalah.. kalau amik gambar mana reti sikit2... abis seluruh pelusukk angle di amik nya! Punyer nak bagi nampak gambaran sebenar bilik tu macam mana kekdahnya... hahaha...


14-IMG_9978 copy

Tilam empuk.. bantal pun empuk.. air-cond pun tip top.. serious selesaaa giler tido kat sini!


15-IMG_9975 copy

Yang best nya bilik nie ade balcony tau... and then view dari dlm bilik pun cantik.. boleh nampak tasik kat luar sinunn!


16-GOPR1372 copy

Jom kite keluar jom!


17-GOPR1385 copy

Suker sbb ade meja kopi kat balcony nie.. petang2 boleh lah bancuh air kopi milo utk bersantaian!


18-GOPR1383 copy

19-GOPR1382 copy

20-GOPR1381 copy

Of coz view dari balcony bilik nie pun ohsem!


21-GOPR1539 copy

Ni suasana di pagi hari... boleh layan sunrise jugak dari sinI!


22-GOPR1546 copy

23-GOPR1549 copy

Dating berduaan tanpa sebarang gangguan!


24-IMG_0010 copy

Dari balcony bilik kiteorg boleh nampak Jala Villa jiran sebelah! Hehehe.. kot korang nak datang ngan kengkawan or family.. boleh lah booking sebelah menyebelah macam nie kann...


25-IMG_0008 copy

Kak Neen suke sgt2 lepak kat balcony bilik Jala Villa nie.. view dia sgt2 menenangkan dan mendamaikan... it is just between you and the nature! Owh utk org2 pencinta alam semula jadi macam Kak Neen memang suke lah stay kat sini!



Nie video yg en.teman record di pagi hari... di kala matahari terbit.. terdengar suara burung berkicauan... oh indahnyaaaaaaaaaaaa... I love this kind of environment... sunyi dan mendamaikan!


27-GOPR1363 copy

Now jom Kak Neen nak tunjuk bahagian ruangan dapur yg berada dlm villa nie pulak!


28-IMG_9960 copy

Smart villa nie.. siap bagi kitchenette lagi.. ade sinki.. ade tempat nak prepare food stuff! Of coz no cooking session is allowed la kann.. but yet takat nak prepare maggie.. nak buat air... or kite tapau food from outside... senang nak handle food stuff kat dapur yg comel nie sebab ade sinki...!


29-GOPR1362 copy

Ade coffee machine yg canggih tau! Tapi aku rugi la sbb tak minum kopi.. I’m a MILO girl! Ahaha..


30-IMG_9985 copy

Macam biasa.. en.teman kalau amik gambar mesti complete and detail kan.. so nak share jugak lah ngan korang.. dlm bilik nie ade bathrobe.. ade iron.. ahaha..


31-IMG_9987 copy

Ade safety box..


32-IMG_9994 copy

33-GOPR1375 copy

34-IMG_9997 copy

Toilet dia besauuuuuuuuuu gilakkkkk okk.. rasa macam boleh guling2 kat dlm nie sambil mandi manda... ahahaha...


35-GOPR1387 copy

Ok lagi satu yg best dekat resort nie.. kite boleh buat aktiviti cycling tau.. itu akan aku cerita kat entry yg lain la yer...


36-GOPR1408 copy

Bilik jenis Jala Villa memang terletak di sekitar tasik nie...



Macam biasa.. En.teman memang suker nak record video kegonjengan aku bile masuk bilik... hahaha.. layannnnnnn kan ajer lah yerr!


Ok nie baru satu bilik... ade lagi satu jenis bilik yg aku stay kat sini tau... ahaha.. will share bilik yg ohsem tu kat dlm entry yg lain.. tapi lepas nie aku tak nak share entry bilik tu dulu.. aku nak share aktiviti yg aku lakukan kat sekitar Mangala Resort & Spa nie.. so korang tunggu okkk.. serious rugi kalau korang tak follow entry2 yg seterusnya nie! hehehehe...


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails