COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Monday, November 27, 2017

NeenaAnuar Rented House Makeover - Pilih Sofa & TV Kabinet! (Part 6)

[Part 5 - Click Here]

Yuhuuuuuuuuu....

Semoga korang tidak berada di dalam mood monday blues hari nie... hehe..

Siapa yg follow FB and IG Kak Neen tahu lah semalam Kak Neen pegi mana.. memula ingat nak share lah pasal aktiviti cuci mata dekat kedai kitchen cabinet yg Kak Neen pegi semalam tu.. tapi Kak Neen rasa macam nak simpan lah dulu citer tu sebab kedai kitchen cabinet tu best... so bende best kite kene perammm skit supaya lagi besttt... hehe..

tapi simpan tak lama la.. insyallah by next week Kak Neen share ok.. hari nie kite kasik laluan pada cerita tentang pemilihan sofa dan TV Cabinet dulu k!  sebab ramai yg dah naik meroyan ngan Kak Neen coz Kak Neen tak update2 lagi pasal sofa & TV kabinet yg Kak Neen beli utk makeover rumah sewa Kak Neen nih!

IMG_4385 copy

IMG_4382 copy


Serious Kak Neen tak sangka ramai pulakkk yg nak tahu kat mana Kak Neen beli sofa and TV kabinet nih!

Ok.. Sofa and TV cabinet nie Kak Neen beli dekat Puchong Avenue!  Kat situ memang banyak deretan kedai perabot... korang waze jerrr Puchong Avenue.. confirm sampaiii punyer... haha... tapi ampunnn.. Kak Neen dah terlupa kedai yg mana satu Kak Neen masuk utk beli TV Cabinet and Sofa nie... huhu... tak ingat nama kedai nya apa.. tapi korang boleh jer terjah satu persatu kat situ.. take your time utk buat pilihan mengikut citarasa korang okay!  Yang Kak Neen ingat kedai yg Kak Neen beli tu location dia dekat tengah2 deretan kedai di Puchong Avenue tu!

Kak Neen rasa kat Puchong Avenue tu ok lahh.. banyak pilihan perabot ala2 Scandinavian camgini... Kak Neen pun dpt tahu pasal kedai perabot kat sini daripada Makhencik InaAcik nie sebab dia beli beli sofa dia kat sini... hehe.. kite dah belek punyer belek sofa kat rumah dia for few times.. so kami rasa macam menarik jurrr kerusi dia tuu.. so tu yg kiteorg decide utk beli dekat kedai yg sama! haha..

Mula2 tu rasa macam nak amik sofa color yg sama dgn Makhencik tuu.. that is warna grey.. tapi fikir punyer fikir tak nak lah copy cat sangat kannn.. nanti hilang identiti rumah masing2... hahaaha... so kite tukar lah warnaa skettt!

Tapi kalau ikutkan tema Scandi nie... kebanyakkan sofa dia memang dlm warna grey tau.. so jenuh lah pulakkkk kami lakik binik fikir warna apakah yg sesuai utk gantikan warna grey nie... bile google ade jugak sofa scandi dlm warna kuning hokayy... so pendek kata tarak hal lahh kalau nak pakai color apa punn.. janji ko sukeeeeeee so settle.. hahaha.!

Masalah pemilihan warna sofa nie selesai sebaik kiteorg berdiri depan kedai perabot kat Puchong Avenue tu... nak tahu mcm mana boleh settle?

35431199194_0b01c2cf15_o


Kerusi yg en.teman duduk tu adelah kerusi yg di display dekat dlm kedai perabot nie.. bile kiteorg tengok jer kerusi nie as soon kiteorg masuk ke kedai nie.. terus kiteorg sama2 ckp.. "ehhh.. lawaaa lah color sofa nie.. buat color nie jer lah utk sofa kite nanti!" haaa gituuu...  entah lah... kiteorg macam sama2 dah terjatuh cinta pulak ngan color sofa nie... hehee...

36264580555_667882670e_o


Walaupun mata hati kami macam dah decide nak color biruu macam kat display set sofa kat dlm kedai perabot tu tadi.. tapi we ollzzz still belekkk material2 yg di offer oleh kedai perabot nie utk kiteorg buat final decision... so basically korang boleh buat pilihan nak color apa and material jenis yg macam mana.!

Pilih punyer pilih.. end up kiteorg decide nak color yg sama macam display set tu jugak lahh.. hahaha.. cuma color side pillow utk kiri dan kanan tu kiteorg buat pilihan sendiri... selepas mixed and match.. saja nak kasik sofa nie naik color skit.. so Kak Neen pilih color light purple tuk side pillow sofa nie...

Gituuu lah sofa pilihan Kak Neen... Mula mula tu kan, bile takde bantal kecik-kecik yg 4 ketoi tu kan... nampak agak kepelikkan jugak lah sofa nie... hahhaa.. so bile google lagi gambar scandi punyer sofa.. tengok diaorg memang banyak letakkan bantal2 kecik sebagai penyeri...

maka gigih lah kiteorg gie memburu bantal2 kecik tu pulak.. mula2 dah pegi ke IKEA tauu, carik bantal kat IKEA... mula2 beli lah jugak sarung bantal warna dark blue and grey... tapikan bile dah letak jadik macam burukkkkk lah plak! huhu..

Untitled


Eeeeeuuuuuuuwwww... burukkkssssssss kannnn???? hahahhaa...

Susah lahh nak bayang kan bile bende nya takde depan mata kan.. kalau aku boleh bawak sofa aku tu ke ikea utk matching kan ngan bantal yg nak dibeli ok lah jugak kan... hahhaa.. susahh kan nak main imagine2.. haaa... bile kene nasib tak baik macam nie... hah.. amik lah ubat nyaaaaa! hehhee..

Aku tak puas hatiii.. dok pujuk en.teman mintak beli bantal lain lagi... en.teman biasa lah.. dia malas nak layan mula2 tu dia kata cantikkk jerrr yg color grey & biruu Ikea tu... tapi aku keep on 'azan' kat telinga en.teman... aku ckp... TAK CANTIKKK!! TAK CANTIKK!! TAKK CANTIKKKK!!! hahaha... lama2 dia pun pasrahhhhhhhhh laaaa.. hehehe..

Jenuhh dok survey bantal kecik nie tauuu... puas lah Kak Neen tawaf IKEA, Kaison & Sportlight.... akhirnyaaaaaa.. Sportlight menjadik pilihannn!  Masalah betol bijik mata aku niee... yg murah2 ade... yg mahal jugak berkenan di hatiii... huuuwwaaa.. serious nak nangis waktu beli bantal2 nie tauk takk.. ikutkan hati memang nak beli yg murah2 jer tauu.. tak nak beli yg memahal utk bantal kecik2 nie.. tapi nak wat camne.. yg murah2 takde pulak yg berkenan di hatiii nihhhh... *lap peluh*

36097689592_1c2f153302_o


Memang berpeluhhh tengok harga nie mula2... tapi waktu tuuu dah fedup sgt2 dah carik bantal kecik nie... penat nya tak yah ckp lah... so bile dah jumpa yg berkenan sgt di hati nie.. tutuuupp kan ajer lah mataaaaa nihhh terus jer lah gi bayar! hahahhaa... aku tahu ade masa sportlight buat sales.. memang boleh dpt bantal nie pada harga yg jauh lebih murah.. tapi waktu Kak Neen buat makeover nie kan dlm bulan puasa ... so nak lah semua complete sebelum hari raya kannn... so tu yg main bedal jer tuuu... but yet alhamdulillah lah.. satu tu dpt jugak pada harga discount.. tapi discount2 pun lebih 50 henggetttt... hek! 

IMG_4387 copy


Haaaa.. seee.. kan ke lebih vogedevassss camgini kan?? so puas hatiii walaupun beli bantal tu mahall skit.. eh bukan mahal skit tapi mahal banyakkk... hahhaa... tapi bile dah letak kat kerusi nie serious nampak keHandsomeman nya...  takpe akan aku pakai bantal2 tu semua sampai lunyaiiiiii... hahhahhahaa.....

Ok, ade yg tanyer hari tu berapa harga sofa Kak Neen nie.. harga sofa dgn side pillow yg warna light purple tu adelah RM1790!  tak tahu lah nak kata mahal ke murah utk saiz sofa camgini... but pada Kak Neen ok laa.. boleh lahh kot kannn.. if korang tahu kat mana2 tempat yg ade jual sofa2 camgini pada harga lagi murah dari nie.. jgn lah segan2 tuk share2 info tu ngan Kak Neen ok.. mana tahu lepas nie kalau nak tukar sofa.. at least dah ade info dah.. hehhee..

Settle citer sofa... now nak story pasal TV cabinet pulak... TV Cabinet nie pun ramai sgt yg PM Kak Neen tanyer kat mana Kak Neen beli.. Kak Neen beli dekat dlm kedai yg sama Kak Neen beli sofa... kebetulan en.teman memang dok mencarikk sgt2 TV cabinet scandi macam nie.. so bile dah ade depan bijik mata dia.. so apa lagi.. dia terus jer orderrrrrr sebab dia kata susah nak carik TV Cabinet yg puas di hati dia...

IMG_4380 copy

Baik lahhhh.. malas binik nak ckp banyak walaupun aku macam krikkk krikk jer dia nak beli TV Cabinet tu pada harga RM610 sbb budget asal around RM300 jer camgitu tuk TV Cabinet.. sekali dah jadik sekali ganda kooo.. hah... lantak lah situ.. so karmaaa nyaaa adelah.... tu yg binik buat hal mintak beli bantal mahal tuuu! muaahahahhaa... tapi en.teman tetap nak pertahan kan.. dia kata.. ok cabinet nie... sbb its a sold wood.. wat eeberrr lah beee oiii! :p

Mula tu Kak Neen macam rasa tak cantik sgt laaaa cabinet TV nie... tapi bile dah bawak balik rumah letak TV semuaaa.. waaarrrgghhhhh,. not bad.. cantik jugakkk TV cabinet nie... hahha...

Ehhh.. actually ade lagi satu kerusi yg Kak Neen nak share ngan korang tauu.. kerusi yg membuatkan kami lakik binik jadik macam orang gilerrrr... hahhaa.. ok cerita pasal kerusi gilerr nie nanti lah Kak Neen share in the next entry yea.. doa lah semoga esok entry kerusi giler nie akan menyusul... hahahhaha...


No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails